>szacharózból áll, ami egy két glükózból álló diszacharid
Hmm, en ugy tanultam hogy egy glukozbol meg egy fruktozbol... :)
>Ezek a glükózszint ingadozások megterhelik a szervezetet, a hasnyálmirigyet, és nem okozzák, de hajlamosabbá tesznek a cukorbetegségre
[sigh] A hormonalis szabalyozas pont azert van kitalalva, hogy szabalyozzon. Ne fabrikaljatok mar remtorteneteket minden termeszetes folyamat kore.
A hajlamosabba teteles reszt meg pont a diabetes szakertoi nem tamasztjak ala, mint lentebb toluk ideztem, de ugy latszik mindenki mindent jobban tud. Te is visszagondolhatnal az elettan szigorlatra tanultakra. :-(
>Az természetes ételekben található cukrok vagy poliszacharidok - melyek lassabban bomlanak le, és fokozatosan hosszabb idő alatt szívódnak föl - , vagy a szacharóz mellett egyébb egyszerűbb cukrokat is tartalmaznak - melyek nem dobják meg a glükózszintet.
Teljesen _hasonlo_ modon megdobjak, es ez a megdobas semmifele problemat nem okoz. Kiveve termeszetesen azokat az embereket, akiknek _van_ specialis anyagcserezavara, pl. _mar_ cukorbetegek. Es nekik ertelemszeruen megfelelo dietat kell tartaniuk az egeszseguk megorzese erdekeben -- de ezt *hiba* a tobbi embernek eloirni, vagy akar tanacsolni.
>A glükóz anyagcseréhez szükségesek vitaminok, melyek elhasználódnak a reakciók során, ezek a növényekben egy csomagolásban vannak a cukrokkal (2in1).
Ugy erted hogy az enzimek nem katalizatorkent szerepelnek a reakcioban hanem reagenskent, es a hasznalattol bomlanak le? Ideje lenne ujra elolvasn a vonatkozo reszeket.
Viatminokat kell felvenni a megfelelo mennyisegben, de ezek nyugodtan johetek akarhonnan es akarmikor -- mire az, amit a cukorral szimultan felveszel beepul a helyere a cukorral felvett CHO mar a sokadik molekulaban van, vagy reg eltunt a szervezetbol.
Pasa