Hali!
Most már én is beleszólok. B-)
Részemről csalódás. Valóban arra megy ki, hogy aki akarja az megtanulja. De azért ennyire nem kellene el- és magárahagyni a népet.
A SZÁMALK programozóiját végeztem el (2 éve már) és azt mondhatom: az jó volt. Rulez állásom van, aki ott nem volt hülye és érdekelte a dolog, az most mind elég jól megvan. De nem ez a lényeg.
A lényeg az, hogy szakmában dologzom és látom, hogy mennyire béna dolog az a GDF. Néha szétröhögöm az agyam, máskor meg legszívesebben eldobom. A tanárok néha olyan gyengék mint a harmat, a hallgatókról nem is beszélve. Mennyit röhögtem még progosként olyanokon, hogy "PAS file-ban vittem haza vírust" meg társai... Egy épületben van a két suli, direkt kimászkáltunk az aulába röhögni. (Még az anyázás előtt: most én is odajárok...)
OOP tankönyv kb. 5. oldal közepe: a jó program kevés memóriát használ. (Írta: Gangsta Erzsébet, /a Pascal koronázatlan királynője, halleluja, mindörökké, ámen, FUJJ!/ ha jól emléxem). Na neee.... Ha OOP, akkor főleg Winfos. De ott meg már alig függ tőlem a memória használat. Pláne egy OOP-s adatbázis kezelőben.
Vagy: Műszaki alapism. vizsga. 5 évet húztam le egy műszaki szakközépben (= 5 év masszív műszaki rajz). Itt meg elvágtak. Csak röhögni tudtam.
A programozói papírjainkra 3-an (két haver + én) nem kaptuk meg ugyanazokat a felmentéseket. Bárhová nézek, elég komolytalannak tűnik.
A múltkor kivágtak egy zh-ról, mert nappalis létemre be mertem menni egy távosra. Ja, aki dolgozik, ugye, az dögöljön meg... Csak amikor elkezdtem,
még tudtam mászkálni napközben is. Most már nem...
Egy tény: munka mellett (napi 8-10 óra, 5x egy héten) kegyetlen nehéz megcsinálni. Egy ismerős abba is hagyta a munkát miatta. Úgy viszont könnyű. B-)
Konklúzió: aki itt van, az vagy nem volt elég jó máshová (BME,KANDÓ), vagy csak melegedni jár, tehát kár nekik (nekÜNK) mást ajánlani.
Aki itt lediplomázott, annak legmélyebb elismerésem (remélem 1x én is lefogok).
Végeredményben kicsit félek, hogy ha sikerül, megéri-e? Mennyire fogják elfogadni? Na mindegy, ez egyelőre még odébb van. B-)
Bocs a sok ugatásért, legyetek jók!
Filb.