Üdv!
Én is GDF-es voltam. A héten függesztettem föl az 2. szemeszter vége előtt: gondom a TP. Egyszerűen zavart az elképesztő kötözködése.
És az zavart, hogy egész évemet lekötnék. Miért nem szervezik az oktatást 4+1 évesre? Munka mellett képtelenség csak a tanulással foglalkozni! Valóban kevés az idő egy prg. nyelv megtanulására, különösen akkor, ha arra lehetőséget sem adnak! Minden előadó a saját hepjét hangoztatja, a vizsgán pedig duplát kér: a saját ötletei mellett az előírt tananyagot is.
És nem oktatják a Pascalt, hanem minta prg-ket írnak föl, amiről csak az nem derül ki, mi értelme van!
Folyamatszervező informatikusként reméltem, olyan újabb tudáshoz jutok, ami friss, mai, és közelebb visz a hálózatokhoz, komplex net-rendszer szervezéshez. A teljes tananyag átnézése rávezetett: Aki most kezdi az ismerkedést, annak nagyon jó a suli, de akinek sürgősen kell a munkájához, kevés a majd 4 év múlva... Ráadásul minek erőltetik a TP-t! A gépi kódú prg-zásra ha jól tudom a vége felé szánnak 1 hónapot! Először azt kellett volna megismertetni, és a programozást megtanítani, azután egy ma általánosan használ nyelvet, nem olyat amihez ténylegesen '93 óta TP ver7 nemnyúltak!
Kipróbáltam most, hogy nincs a vizsganyomás rajtam: VB-ben 4 óra alatt összejött mind a két vizsgamunka, amit TP-ben fél év alatt nem tudtam megcsinálni! Ez persze az én hibám, mert türelmetlen vagyok, és egy-két kudarc gyorsan elkedvetlenít.
A suli komolyságáról: Legalább is a szegedi tagozaton komolyan veszik a kérdéseket, a vizsgákat, csak én nem bírtam a terhelést, hogy a munkám mellett egy (számomra) új prg. nyelvet kelljen megtanulnom, közben egy MS_WésO 95-97-98 makró ütközési detektálást-javítást is kell végezni, mert napi folyamatok szakadnak le, esnek szét, közben újabbakat kellene beüzemelni. Itt görcsöltem be: ha prg-zhettem volna Visual Basic-ben talán könnyebb lett volna.
Azt azonban alig hiszem hogy családos ember az év 12 hónajából 12-ben folyamatosan fel tudná áldozni 1-2 kivételével hétvégéit gond nélkül. Sajnos ezt én nem tudom megtenni. Kár!
Ennyi volt: Remélem mások jobban bírják.
Nekem marad a célirányos egyéni tanulás, melynek vége: sok-sok munka papír nélkül. A fölsőfok marad, csak reméltem másoddiploma is összejön: amit tudok, arról papír is lesz. Sajna, nekem ez így nem megy.