Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 97
"Bizony! Legjobb programozó a süket-vak-idióta szakbarbár-analfabéta programozó! Aki (mivel semmi máshoz nem ért, mint
programot írni) még véletlenül sem esik abba a hibába, hogy a felmerült problémára ad megoldást, ahelyett, hogy megírná a
programot, amit rendeltek tőle. Gondoljátok, hogy ezeket a kódgeneráló ütődötteket fizetik jobban? Akkor ne tanuljatok semmi
szemetet! Nem kell azt tudni, mi van mögötte annak, amire programot készítetek. Hogy mi a fizikája, matematikája, vagy épp
milyen gazdasági folyamatok működnek a háttérben. Kit érdekel a szemét alja tudomány? Programozni! Az igen! Írtok pár
egymásba ágyazott ciklust, felnyomtok pár szép iterációsort, aztán meg is találjátok az objektumorientált megoldást: "

De legalabb MEG tudja irni a programjat. Egy BME-s vegzos altalaban naem ert semmi kurrens, eladhato temahoz, azaz elhejezkedesre keptelen. Mostansag persze javuloban a hejzet, de eddig altalaban az volt a hejzet, h aki NEM tanult az 1etem mellett / nem kodolt / Linuxolt naphosszat az tuti h nem kapott munkat. Mert mit oktatnak az 1etemen? 1 felev Pascal. Kitorolheted vele... max. Delphi. 1 felev C. Azalatt senki se tanulja meg, foleg ugy nem, h nincs assy ismerete semmi. Aztan a tobbi mar csak fakultativ targy (az Adamis Guszti C++-a pl) vagy NAGYON elmeleti targya... en mar csak tudom - szamitogeprendszerek szakiranyra jartam (akkor vezettek be), SEMMI gyakorlati tudast nem adott. Ha nem kodolok mellette 24 orat naponta akkor megsuthettem volna a diplomamat... Mert arra ki kivancis h OCCAM-ba tudok (papiron!) kodolni meg fejbol elsorolom a parhuzamos programozas kolcsonmos kizaradsanak megvalositasait Ada-ban, Concurent Pascal-ban etc? Amikor mindenki C++-t meg Java-t ker, ezen felettebb 'elterjedt' nyelvek pedig egyszeruen csak ballasztkent jelentkeznek?!?!

Egyszoval: se a BME, se a legtobb 'hagyomanyos' 1etem / foiskola nem ad eladhato, piackepes tudast. Csak MELLETTE lehet arra szert tenni.

Udv, Zsolt.