>lehet, hogy én tapasztaltam meg túl sokszor az "olcsó húsnak híg a leve" törvényt
olcso husnak valoban hig a leve ha az "olcso hus", mas szoval a korrekt aran olcso, attol hogy gyenge minosegu. Ezt el kell kuloniteni attol, ami armanipulaciok miatt olcso (vagy eppen draga). Valami bolcs ember mondta hogy "nem vagyunk eleg gazdagok ahhoz hogy olcso dolgokat vegyunk", de a kiveteleket erdemes eszrevenni.
>A vurslit nem ismerem (mármint az ehető formáját), de ugye nem azért "vursli", mert az előírások szerint nem nevezhető "virsli"-nek..? :-o (ld. "tejföl" vs. "frissföl"..)
Ugyanolyan otos kis vakuumcsomiban volt mint az Orsi es az azt koveto millio fajta baromfivirsli. Kicsit vastagabb szallal, es volt benne sajt is. Minden tovabbi nelkul nevezhettek volna virslinek is. Valszeg ma is ott van a tobbi kozott a megfelelo boltokban, csak nalam esett le a keresleti listarol.
>A jobb minőséghez azért jobb minőségű alapanyag is kell, nem elég a sok fűszer.
Elelmiszerekrol leven szo itt a "jobb" itelet igencsak szubjektiv. Es mint emlitettem nagyon sok felvagott keszul tok ugyanazokbol az anyagokbol (zomeben), es az eredmeny nagyon eltero. Mint vegyeszpalanta magad is kiprobalhatod a legegyszerubb dolgot, fozz levest so nelkul, kicsi sovbal, kicsit tobb soval, meg tobb soval, es figyeld meg a kulonbseget. Vagy akar ugy hogy az egyszer jol eltalalt mennyisegu sot az elejen teszed bele, maskor meg a vegen.
>Pl. mit keres a virsliben a szójafehérje..?
Mit keres benne? Melyik virsliben talaltal szojat? (A szojavirslikent hirdetett darabokat most mellozzuk :)
>Nyilván a húsfehérjét pótolandó (30 éve még szinte ismeretlen volt felvágottakban a szójafehérje Mo.-n !)..
Nyilvan erre lenne motivacio, ha lenne eloiras minimum feherje tartalomra, vagy ilyeneket merne valaki, de ennek hianyaban tok esszerutlen dolog lenne mai is ilyet rakni a virslibe egy csomo szempont miatt.
ugyhogy ha van ilyen speci virsli nyilvan azok miatt akik kifejezetten a szojat keresik benne.
Persze lehet hogy felborultak az araranyok, es a szojaliszt olcsobb mint a rizsliszt, mar regen jartam husuzemben.
Pasa