Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 16
Egy hajszállal vagyok a diploma előtt (jövő héten a progi szig, és még két kisebb vizsga). A GDF-en azt tudod, amit te megtanulsz, mert valahogy senki nem akarja megtanítani neked. Én már 3 éve informatikusként dolgozom, most váltottam a 3. helyre (egyre feljebb kerülök ;-) Most épp ABAP programozó vagyok, de szerintem ezt abszolút nem ennek a sulinak köszönhetem. A suli legfeljebb arra volt jó, hogy egy-két területen felkeltette az érdeklődésemet. Amit az életben véres verítékkel megtanultam, abból 4-es, 5-ös voltam, ami meg marhára nem érdekelt, általában átmentem 2-essel. Persze volt egy-két szívatós kivétel. Sokan hagyják abba, ha jól tudom, kb. 20-25%-os azok aránya, akik be is fejezik. Ez szerintem azért van így, mert nem szorítják rá a hallgatókat a tanulásra. Mindenki akkor vizsgázik, amikor csak akar, lehet lógni, stb... Meg is van az eredménye. Ez a suli pont arra jó, hogy ha el kell magad tartanod, vagyis dolgozol, mint egy állat, ha ezen a területen vagy, könnyen el tudod végezni ezt a sulit levelezőn, és máris van egy diplomád. Igaz, lehet, hogy ez most hülyeség volt, mert pl. tőlem egy munkahelyen nem kérték a diplomát, sőt amikor mondtam, hogy végzős vagyok, leginkább azt mondták rá, hogy oké, őket nem érdekli. Azért nem fogom bánni, ha már meglesz az a diploma.