Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 730
Kaveszunet. Szoval en nem vagyok egy nagy vegyesz. Nem tudom mit jelentenek az E jelzesek, nem is igazan akarom tudni. Tudom, hogy nagy reszuk artalmatlan, amugyis hasznalt anyag, a karamellnek is van E szama. Azt is tudom, hogy ez azert kell, mert a metatriklorbifoszfateszternek esetleg orszagonkent valtozo koznapi neve van, de meg a vegyesz neve is eltero lehet, tehat ha tudatni akarjak ezen a vilagmeretu pijacon, hogy a nestle tejitalban mi van (es erre majdnem mindenhol torveny kotelezi oket), akkor valami egyseges kodot kellett talalni, ezek az E szamok. Ez igy rendben is van. Meg az is, hogy a margarin novenyi olajokbol keszul (eredetileg legalabbis), ergo valamit csinalni kell vele, hogy ne legyen folyekony es a kbozo hozzavalok egynemuek maradjanak. Erre szolgal az emulgealoszer, hogy a margarinban levo viz ne csapodjon ki, ne sercegjen amikor palacsintat sutsz benne. Amit en (szemelyesen, de mas tegyen ahogy akar) nem veszek meg, az a tejital ilyenolyan izesitessel (tobbek kozott), barmennyire is rajong az 5 eves gyerekem a reklamban latott mokus/nyuszi/maci miatt erte. Mert o meg nalam is kevesebbet ert hozza. Mert milkshaket (ahogy o hivja) otthon is elo tudunk allitani tejbol, mezbol es gyumolcsokbol, ahogy mar korabban irtam.

Feltetelezem, hogy vannak olcsobb es dragabb emulgealoszerek es a szojatecitin a dragabbak kozul valo. Ne probalj hulyesegekkel csobe huzni, nem eri meg a faradsagot, komolyan nem erdekel a kerdes annyira. Az ezutan kovetkezo 2 hsz-eddel en is egyet ertek.

Előzmény: petike23 (720)