saultestvér
2004.04.29
|
|
0 0
721
|
Kedves Ildike és Gyümi!
Az említett ember nem az ismerősöm, biopiacos manusz említette a történetet.
Az átlagembernek fontos az ár, szvsz a legfontosabb. Elég sokat járok vidéki falvakban, és ott pl. a boltokban az olcsóbb és a drágább telipakolt élelmiszerek közül lehet választani. Sokba kerülne rendszeresen bejárni a legközelebbi nagyobb városba kaját venni, pláne, hogy ott se biztos, hogy van megfelelő.
Ebben az országban sajnos nagyon sok embernek a között kell választani, hogy eszik vmi olcsót vagy nem eszik. Én szerencsére nem tartozom közéjük, de így is csak ritkán eszem biotermékeket, és a hiperszuperekben is csak fűszert veszek meg akciós durumtésztát, hiába tudom, hogy ba teljeskiőrlésű lisztből készült egészségesebb. Ettem már egy hétig csak almát, ami nagyon olcsó volt, de azért mást is jó néha fogyasztani. A kenyeret pl. itthon sütjük, mert amúgy a megfelelő nagyon drága, de ezt nem tudja mindenki megtenni. A kenyérre meg nem margarint teszek, hanem vagy semmit, vagy hidegen sajtolt napraforgó étolajat. Elég tudatosan táplálkozom, tudom milyen kompromisszumokra kényszerülök, és sajnos vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben lévők.
Amúgy az emberek jó része nincs tisztában vele, hogy mi mi a kajájában, az összetevők nevei kínaiul hangzanak, az E-ket meg már annyira elcsépelték, hogy csak legyintenek rá (némely ásványvíz palackján már a CO2-t is E-vel írják).
üdv:saultestvér |
|