Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 715
saultestvér!
Igen, az átlagpolgárnak meg kell gondolnia mit eszik, de nem hiszem, hogy az árnak van a legfőbb szerepe. Ezt magamról tudom.
Rólam aztán senki nem állíthatja, hogy el vagyok eresztve pénzzel, meg is nézem az ételek árát, de az összetételüket is. Aminek az összetétele nem megfelelő én nem veszem meg, akkor sem ha olcsó. Ha pedig a megfelelő összetételű változatot nem tudom megfizetni, akkor nem használok ilyen élelmiszert. A margarin pont ilyen. szvsz margarin nélkül simán lehet élni ha nincs pénzem biomargarinra. (Bár mint alant írtam, nem drágábba bio margarin. Viszont ez más élelmiszerekre azért nem egészen igaz.)
Salátás ismerősödnek van egy ötletem:
Én nem veszem meg a piacon a salátát, sem a gyerekeimnek, sem a kisállataimnak sem magamnak. Biosalátára nincs pénzem. Viszont rengeteg salátát eszem. Megoldás: Biokelkáposztát veszek, az kiadós és emiatt olcsóbb is. Drágább, mint a "rendes" kelkáposzta, de valahol muszáj kompromisszumot kötni. Nekem ez egy ésszerű kompromisszum. Hidd el, meg lehet ezeket találni, csak akarni kell:)

Bokor, most komolyan. Annyira jó fej vagy általában, de ha idikéről van szó elönti a köd az agyadat. Tényleg nem érzed, hogy nem fikázásból írta amit írt? Szvsz teljesen igaza van. Nem kötelező műanyagból készült ételeket fogyasztani csak azért mert valakinek kevés a pénze. Attól, hogy nincs pénzem biora még nem kell szart ennem. Elég ha megfelelő alapanyagokból előállított kajákat eszem. Ja, hogy bizonyos dolgokról esetleg le kell mondanom? Hát igen...
Azok pedig, akik azzal az ürüggyel, hogy nincs pénzük biora, meg sem próbálnak normális ételeket enni, minden mindegy alapon, szerintem is mókusok. (és bocsánatot kérek a mókusoktól:))
(A magam részéről nem vagyok hajlandó szégyellni magam azért, mert egy csomó mindent nem engedhetek meg magamnak, de azért szégylelném nagyon, ha nem próbálnám meg kihozni a helyzetemből, lehetőségeimből kihozható legtöbbet)
gyümi@mostnagyonpipalett.hu

Előzmény: saultestvér (710)