Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 713
En sem a pinceben levo sajtón nyomom a penzt. Es ha nincs penzem, akkor nem megyek nyaralni, nem veszek uj ruhat, uj kocsit, markas sportcipot, nem internetezek. De amig erre minimalis lehetosegem van, nem eszem mukajat. A margarin nem tartozik azok koze, ami nelkul nem lehet megelni. A valasztas szamomra ez, mas pedig maskeppen gondolja.

Az ismerosod sem birja jobban mint a hazikedvenc, csak sokkal tovabb el, ergo a hatasok is lassabban jonnek ki. Esetleg a kovetkezo generacioban. En hiszek abban, hogy az en szuksegletem kinalta kereslet kellene meghatarozza a polcokon a valasztekot es nem a kereskedok profitigenye kellene diktalja a kinalatot. Ergo en bojkottalok bizonyos elelmiszereket (eleg sokat) es ha sokan ezt csinalnak, akkor esetleg valtozna valami. De amig az atlagember szintje az en 5 eves gyerekemevel egyenlo, aki a teveben latott reklamok alapjan alakitja ki vasarloi kulturajat, addig erre semmi esely.

Apropo, tegnap venni akart valami muize tejitalt. Mondtam neki, van otthon tej, csinalunk turmixot. Megcsinaltuk egyutt, finom lett, megittuk, de maradt az egyik pohar aljan valamennyi. Ami egy fel ora alatt elkezdett szeparalodni, mivel emulgealoszereket nem tettunk bele. Ezen demonstralva szepen elmagyaraztam neki, hogy a boltiban ott az emulgealoszer, ergo nem veszunk belole, de barmikor keverunk egy fincsi turmixot magunknak es ha nem lehetseges, akkor iszunk vizet.

Előzmény: saultestvér (710)