KENU Creative Commons License 2004.04.28 0 0 501
"Keira Knightley büszkesége
A Working Title, amely a Négy esküvő és egy temetéstől kezdve a Bridget Jones naplóján át az Igazából szerelemig a legsikeresebb brit filmeket jegyzi, vászonra viszi Jane Austen klasszikusát, a Büszkeség és balítéletet. A balul ítélő főhősnőt, Elizabeth Bennetet várhatóan az angolok új üdvöskéje, Keira Knightley alakítja.
A másik főhőst, a büszke Darcyt egyelőre nem tudni, ki fogja játszani, de mint azt Jane Austen-stílusban íródott hírében az Empire Online megjegyzi, a producereknek nem lesz könnyű olyan színészt találniuk, aki annyira tökéletesen illik a szerepre, mint Colin Firth, aki a regény 1995-ös tévésorozat-adaptációjában adta a gőgöst.
Problémát jelenthet az is, hogy a Büszkeség és balítélet forgatása várhatóan augusztusban kezdődik, Knightleynak ugyanis szerződése van a Tulip Fever című filmre is, amelynek felvételeit a brit adótörvények kedvezőtlen módosítása miatt épp őszre halasztották.
Hogy végül ütközik-e a két produkció forgatása, az csak a jövőben dől el, az viszont biztos, hogy a Büszkeség és balítéletet Joe Wright rendezi, aki eddig játékfilmet ugyan nem készített, ám a Charles II és a Nature Boy című tévésorozataival meggyőzte a producereket.
A Büszkeség és balítélet nemrég egyébként Gurinder Chadhát, a Csavard be, mint Beckham (a film egyik főszereplője épp Knightley volt) rendezőnőjét is megihlette: Bride and Prejudice címmel bollywoodi stílusú zenés románcot készített Austen nagyon angol regényéből. A filmet az év második felében mutatatják be. Főszereplői az egykori Miss World, Aishwarya Rai, aki az indiai Elizabeth Bennetet, Lalita Bakshit játssza, és Martin Henderson (A kör), aki az angolból amerikaivá lett Darcyt formálja meg."
Hát... harpokratesz...Így első ránézésre én maradnék Keanunál! Bár... lehet, hogy csak a háttér zavar, még formálható a tudatom!:) Úgyhogy, tegyél föl még képeket kérlek, ha tudsz!
Jenő! Megkérdezhhetem ki az a DK, aki mátrixos cuccban jár??? Csaknem Kis...??? Egyéb ötletem nincs! Kérlek, mondd meg! Egyébként kösz a mailt. Még nem békültetek ki Bercivel??? Fáj ezt hallanom... Javaslom, menjetek el Prágába! Dobcsira egészen kitűnően hatott a kirutszanásunk, biztos nektek is használna!:) Nade, Jenő én voltam az első, aki reagált a
KB-CAM hírre! Hát így olvasod te az én hozzászólásaimat??? Na, megyek is RD-t írni, az majd fölvidít!:) Lórien, te pedig gőzerővel készülj a szkanderversenyre! Károlykát, pedig csak bízdd rám addig! sztregova! Gyere vissza! Tudom, önző vagyok, de lenne egy HP-s kérdésem gyermeteglelkű HP-szakértő férjedtől!