Helló!
Éppen most beszéltem a Dáin kiadó honlapján található mobil számmal, ahol jelezték, a Tad Williams kötet folytatása lefordítva, lektorálva ott hever az asztalon. Ami kellene, pénz a kiadásra.
Mivel úgy tűnik a kiadó (ez is, sajna) szerelemből dolgozik, így hát talán azt lehet remélni, ezévben talán összejön a folytatás...
Én azt kérdeztem, ha összegyűjtenének ezer megrendelőt..., mikor a nagyok kedves beszélgető partner megemlítette, hogy a Másvilág 1/2-ből összesen nem fogyott ennyi.
Ennyire csekély ma egy fantasztikusan jó mű (de tényleg!!!) olvasottsága?
Nagy kár!
A magam részéről annyit írnék ide ajánlónak, hogy miután gyerekkorom óta (pontosabban a Delfin sorozatos "A fekete oszlop" és a "Titokzatos kecskebak" elolvasása óta) falom a sci-fit, időközben akár német nyelven is, nos ami manapság a leginkább elragad, ha valami olyat találok, amellyel még nem vagy még nem ebben a formában találkoztam.
Ilyen volt számomra anno pl. Wolfgang Jeschke regénye "A teremtés utolsó napja", vagy Gibson Neurománc könyvei a cyber sci-fi megjelenésekor.
S most itt van Tad Williams "Másvilágja", amely ez utóbbi kategóriába eshet, de mégis MÁS. Egyéni látásmódja és történetfűzése, az izgalmas fejlemények és a fantasztikus mozaikkockák, amelyekből elmét megtornáztató módon KELL kiraknia az embernek a cselekményt!
Fantasztikus intellektuális élmény, amellett pedig tökéletes olvasás-élvezet. Sőt, ami ritka, a kötet illusztrációi is kiválóak.
(Utóbbiak megtekinthetők a www.dain.hu-n is, ez is szokatlan, szvsz.)
Mindenkinek csak ajánlhatom!
(Remélem az én ítéletem mások véleményével is találkozik.)
DonQ*