Törölt nick Creative Commons License 2004.04.25 0 0 41
Kedves Naiv,

en mind az altalad, mind az altalam feltett kerdesekre hosszasan es sokszor valaszoltam mar. A dolgok egy reszeben nyilvan igazam van, egy reszeben nincs, de gondolkoztam rajtuk, merlegeltem a lehetosegeket probalvan minden oldalt, de fokent a bekes jovo lehetoseget figyelembe venni. Ezeket elolvashatod, ha raklickelsz a nickemre.

Maoktol azomban igen ritkan latok ertelmes gondolatmenetet, sokkal inkabb csak vadaskodast.

Pl. aki szerint Izraelnek azonnal bele kellene egyeznie 3 millio (ennyit kovetel Arafat - hogy mibol szamolta ki rejtely) plesztin izraeli varosokba. Aki szerint ez barmifele bekehez vezetne, az egy masodpercet nem foglalkozott a terseg problemajaval puszta zsidozason kivul.

En ismerem a terseg politikai szereploit, azok elveit es celjait. Ismerek otleteket a megoldasra, s ismerem ezek pozitivumait es gyengeit. Nem hiszem, hogy letezik Egyetlen Igazi Megoldas - ehhez a helyzet tul bonyolult es sokszereplos. Viszont tisztaban vagyok nehany dologgal, amirol tudom, hogy lehetetlen, s a beket tuti nem szolgalna.
Es nem utolso sorban en bejartam a terseg igen nagy reszet es rengeteg emberrel beszeltem, zsidokkal, muzulmanokkal, druzokkal, keresztenyekkel, beduinokkal, stb.

Előzmény: naiv (38)