Kedves Bokor!
Az ide irogató vegák közül egyiknél sem láttam, hogy megpróbált volna valakit is rávenni arra, hogy ne egyen húst, tojást, tejterméket. Mindenkinek szíve joga eldönteni, mit eszik, és mit ad a gyerekének (senki sem megy oda hozzá, hogy kitépje a kezéből a csirkecombot).
Csupán arra próbáltunk rámutatni, hogy a vega étkezésnek is megvan a létjogosultsága, senki nem hal bele, nem betegszik meg tőle, ha normálisan odafigyel rá (elég csak annyira, mint bármely átlagember). Ez az étkezés sem egészségtelenebb, mint a másik alternatíva, sőt, esetleg még tán egészségesebb is (lsd. orvosi cikkek (pl a 250-es hozzászólásomban említett, ahol ugyanannak a közösségnek az egészségi állapotát vizsgálták táplálkozásuk függvényében (több, mint 27000-es minta)), WHO, dietetikusok, stb.)
Még egy vegától se hallottam, hogy "ne egyél húst, mert meghalsz" , de már többször hallottam, hogy "nem eszel húst, meg fogsz halni", vagy "jaj, úgy aggódom érted, ez nem lehet egészséges, meg fogsz betegedni, majd járkálhatsz az orvoshoz, de akkor már lehet, hogy késő, majd meglátod".
üdv:saultestvér