Lovászi Creative Commons License 2004.04.22 0 0 395
némelyiknek jelent már meg életraja, ott te is nézelődhetsz.
Elhiszed, hogy magyar-történelem szakon kötelező volt elolvasni mindet? Sőt olvastam is tőlük ezt-azt. Valahogy nem szúrt szemet, hogy vegák lettek volna.

Az ókori nazarénusokról írt zanzádat egyetlen helyen véltem felfedezni a neten, mégpedig a Vegetáriánus Hírekben. Ezt talán nem tekinteném elfogulatlan forrásnak. Ezzel szemben az Apológia oldal ezt írja:
"Tény, hogy az esszénus kommunák, Keresztelő János mozgalma, Jézus és az őskeresztény egyház közös alapokra épült: az Ószövetségre, és annak tipológiájára (pl. a 12-es szám) és ígéreteire (pl. az újszövetség Jer 31:30) Mégis, bár az esszénusok és a keresztények is zsidó gyökerű vallási közösséget alkottak, csak egymás mellett éltek, kölcsönös vagy egyoldalú kapcsolat nélkül." És ha még az egész cikket is elolvasod, sok okosságot tudhatsz meg...
Bár előfordulhat, hogy az Apológia oldalát is egy húsevők írják :-)

Csak emlékeztetőül az eredeti témád ez volt:
megnézhetjük melyik kultúra vitte többre, a halász-vadász, vagy a növénytermesztő (plö az egyiptomiak nem sok húst láttak az asztalukon (meg lehet nézni a korasbeli forrásokat - nem hiába körmöltek az írnokok),oszt mégis ott vannak a piramisok meg miegymás)
Megnéztem az ókori keleti chrestomatiát (van nekünk itthon olyanunk), s nem találtam téged igazoló forrást, de biztos rosszul kerestem.

Részemről a téma lezárva. Ne egyél húst, ahhoz biztos jobban értesz :-)

Előzmény: saultestvér (343)