yogibear Creative Commons License 2004.04.22 0 0 34
ATI Radeon 9200 Series SE 64 MB-os, TV-out-os kártya. DirectX 9.0b. XP. Sajnos nekem is csak fekete-fehér kép meg át a TV-re.Van valakinek biztos megoldása ?

Bocs, de Te sem irtál le szinte semmit, ami lényeges lenne, csak a kártya tipusát (a többi nem számit). Pedig pl. lényeges, hogy (mint azt jeleztem már) svideo-svideo az összeköttetés, mert ha ilyen csati van a tv-n, akkor működnie kell. Ha svideo-scart, akkor megint irtam, hogy miért csak fekete. Ha viszont a hozzáadott svideo/kompozit átalakitóval van bekötve a scart-ra, akkor meg működnie kell, nálam is megy az ugyanilyen kártya ilyen módon.

Még egy kis magyarázat, ami ugyan a csatlakozók lábkiosztásából adódik (lásd a linkeket), igaz tanulmányozni kell egy kicsit őket:

Svideo-scart összekötés: az svideo luminance (fényesség) jele a scart 20-as lábára csatlakozik, a chroma (szinjel) pedig a 15-ösre, igy lesz ugyebár szines a kép.
Ha kompozit-scart az összekötés, akkor a kevert (kompozit, luminance+chroma) jel kerül a scart 20-as lábára és igy szines a kép.
Mi van akkor, ha valaki beköti az svideo-t a scartra (ugye a 20-as és a 15-ös lábra), de a tvkészüléke nem képes fogadni az svideo jelet?
A tv kap egy jelet a 20-as lábon, ami ugye a kompozit bemenet is egyben.
Milyen jelet?
Hát olyat, ami nem tartalmazza a szinjelet (mivel azt a user a 15-ösre kötötte). Tehát fényjel van, szinjel nincs, ergo fekete-fehér a kép.
(A testelés (ground) talán egyértelmű, hogy a scart 17-es lábára kötendő, mindkét esetben).

Tehát, elárulod, hogy milyen összekötési módozatot próbálgatsz?
Svideo scart?
Kompozit scart (a hozzáadott átalakitóval)?
Vagy valami más??

Köszi. :O)

Előzmény: neodixi (32)