Kedves Mindenki!
Ha a vas élettanáról szóló WHO jelentés adatai is kevésnek bizonyulhat, akkor mit mondjon a biológiával foglalkozó ember?
Petike, nem vitatom, hogy esetleg nem számoltam jól, de, ettől vas ügyben két dolog még tény marad:
1. nem csak egy forrásból vesszük fel a vasat
2. ha állításodra jól emlékszem (remélem, nem rontom el a számokat)125g sárgasbarack= 15mg vas= ugye ez nem sok , hisz nincs egy zacskónyi!!
200g -os a kiszerelés
más a klorofillnak hasonló szerkezete van , mint a hem- vasnak( TUDOM hogy ott Mg van benne), egyes kutatók szerint az ion képes a szerkezetből távozni és vasra cserélődni...( azt te írtad, hogy a hem bejut a szervezetbe), természetesen enzimek segítségével
Purin természetesen sehol, csupán neked szánódott:))))Bocs:))))
Amit még hozzáírtam volna, azt Pasa és Saultestvér már leírta, és tényleg nézd meg a Fonyó adatait, biológus körökben a Ganong járja innen voltak az adataim. Annyi a problémám, hogy nekem úgy tünik, meddő vitát folytatunk a kérdésben. apropó, a húsban lévő hem-vas hőre bomlik, most néztem utána ( % ot sajnos nem ír), de lehet, hogy így nagyon kevés jut be a szervezetbe. Akkor viszont nyersen kéne ennünk??