petike23 266,
>Számolj csak utánna..
Minek szamoljak utana, ebbol egy betut sem vitattam. Nem mintha nem lehetne belekotni, csak minek.
Akinek problemat okoz a vashiany majd az orvos tanacsara bevesz par vastablettat -- de lehet hogy alapbol is bekap hebe-hoba valamit, es tema letudva. Vagy akar egyutt el az anemiajaval.
Es amellett hogy imadom a barackot valszeg inkabb barna kenyerbol es hasonlokbol fogyasztanek havonta kiloszamra, foleg szezonon kivul. :)
(269)>a vasanyagcserének nincsenek "rejtelmei", nagyon pontosan fel van térképezve, csak ki kell nyitni a megfelelő szakkönyvet.
pontosan ezt mondtam en is, rejtelmei azok szamara vannak, akiknek nincs kedve felutni ezeket a konyveket, es ketton koul te mutatod ennek jeleit. Remelem mar csak rovid ideig.
Es magyarazat nelkul is elhiszem hogy erdekes dolgokkal foglalkoztok, de ennek semmi okze nincs a targyalt temahoz ill. a vitatott kerdesekhez. Engedemleddel a vasanyagcsere mikentjet tovabbra sem toled fogom megtudni, hanem azokra tamaszkozom akik az orszag orvosait kepzik. Legalabbis amig el nem mondod hogy miert neked lenne igazad az o allaspontjukkal szemben. Es ha fura dolgok kerulnek elo pont azt szoktam tenni, amit neked tanacsoltam, felhivom a kollegakat az elettan (vagy az erintett mas) tanszeken. A vak vezet vilagtalant modszert sose tartottam tul jonak.
Es ha van kedved gyere el hozzank, es egy sor mellett mebeszelhetjuk hogy mi merre meddig.
kalvenault, amig egyszeru tenykerdesekrol van szo teljesen erdektelen hogy mi a szakmam, nem annak kell meghajolni, hanem az igazsagnak.
Itt a neten nepszeru sport a tankonyveket pocskondiazni, foleg csak ugy, minden tamasz nelkul, de ez legyen a pocskondiazo baja. Az, hogy a tudomany fejlodik nem eleg ok hogy az ABC-t ne tanulja meg valaki. Es a tudomany eleg ritkan fejlodik ugy, hogy valamirol homlokegyenesen mast allit, inkabb finomodni szoktak az ismeretek, mig a korabbian leszogezett tenyek tovabbra is allnak a korabban rogzitett korulmenyek kozott.
A vasszukseglettel kapcsolatban mindenesetre mi lenne az a nagy felfedezes, ami visszamenolegesen megvaltoztatja a prcizen kimert vesztesegeket? Ahhoz hogy a dolgok egy tankonyvbe bekeruljenek, bizony eleg sok embernek kell jocskan biztosnak lenni benne, hogy az ugy van, es ugy helyes es pontos.
Egy nagysagrendnyi tevedest tartalmazo adatot hurcolni egy egesz sor tankonyvon keresztul, hogy ne tunjon fel a szerzoknek, lektoroknak, miegymas szerinted nem lenne durva? :)
>a szakirodalom, a szaklapokban megjelent cikkek naprakészebbek az általad isteniített tankönyveknél
Ez igy van, de ezek a cikkek a szakmanak szolnak es nem a laikusoknak, az utobbiak szamara sokszor csak felreertesi lehetoseget tartalmaznak a mar emlitett alapok hianya miatt. Az ember eloszor tanuljon maszni csak utana repuljon.
Ha meg neked jobban tetszik amit a mernok ur mond egy elettani kerdesben mint az elettani intezet vezetoje, hat lelked rajta, engem nem tudom miert kell ebbe belekeverned, higyj amit akarsz es legy boldog vele.
Pasa