anyszi Creative Commons License 2004.04.21 0 0 125
Sziasztok!

Bár minket szerencsére nem érint a krupp, mégis figyelemmel követem a topic-ot. Kisfiam produkált ugyanis kb. két évig óvodás korában ilyen köhögős-asztmatikus tüneteket kb. két éven át. Kéthetente voltunk otthon októbertől márciusig. Tavasszal, nyáron semmi. A pulmonológus szerint allergiás minden felső-légúti vírusra és baktériumra. Januárban voltunk egy maszek pulmonológusnál, ő homeopata egyben. Rengeteg gyógyszert felírt megelőzésre, és akkorra is amikor már kijön a köhögés. Vegyesen írta fel a homeopátiás és a rendes gyógyszereket is. Ez szerintem így nagyon korrekt. Szerencsére azóta egyszer sem kellett, remélem kinőttük az egészet, és elfelejthetjük, hogy volt valaha ilyen.

A gyerekdokink ezt javasolta a legtöbbször: Salvus víz felforralva, jó sok konyhasót (szerintem a tengeri só jobb) beletenni, és lehet inhalálni.

Én allergiás vagyok, tavaly nyáron fulladtam be először úgy istenesen, nagyon ijesztő volt. Sós-vizes törülközöt raktam a képemre az orrom és a szám elé, így viszonylag elviselhető időn belül elmúlt.

Nem tudom mennyire jó, de én gondoltam rá, hogy otthonra beszerzek egyet: a sópipa. Ez 10.000.- Ft körül van, és kb. 400 alkalomra elegendő. Több pulmonológus is elismeréssel nyilatkozik róla. Állítólag teljesen helyettesíti a sóbarlangot, és otthon akkor veszed elő, amikor akarod. Persze kisebb babáknál ez nem megoldás, de nagyobbaknál annál jobb, és lehet, hogy még élvezi is.

Hát ennyi, remélem, használhatóak az ötletek.