saultestvér Creative Commons License 2004.04.21 0 0 259
Kedves Lovászi!

A v-d-gy közösségek tényleg előbb jelentek meg, mint a földművelők, de még napjainkban is léteznek D-Amerikában, Afrikában, Ausztráliában.
Arról, hogy ki miért merre hogy mászkált, meg, hogy ki mit mikor mire cserélt, hosszasan vitatkozgathatunk korabeli forrásokat és törikönyveket idézgetve, de ezt talán egy másik topicban kéne megvitatni. Állok elébe.
Elég sokat olvastam a témában, és elég sok előadást (egyetemit) hallgattam végig erről.
Mivel ez már régebben volt, és nem találkoztam minden forrással, lehet hogy tévedtem, de amit eddig olvastam, hallottam, azt támasztja alá, amit írtam. Németh Györgynek vannak tök jó könyvei és kurzusai (ELTE BTK) az ókori görögökről, Kákosy profnak (sajnos már meghalt) az egyiptomiakról jelentek meg művei. A mai v-d-gy közösségekről a Szociológia Tanszéken és az Embertani Tanszéken lehet érdeklődni.
Sajnos csak hobbi szinten tudok foglalkozni ezzel, nem vagyok szakértő. Most nem tudom konkrét adatokkal alátámasztani, amit leírtam, úgyhogy elismerem, igazad van, egetverő baromságokat írtam, és erre nincs semmi mentségem.

üdv:saultestvér

Előzmény: Lovászi (253)