ercsibe Creative Commons License 2004.04.20 0 0 909
Sziasztok!

Ebbe a topicba még nem írtam, csak az utazós topicokat olvasgattam serényen. Persze tudnék olyan közhelyszerű dolgokat írni, amik talán már szerepeltek (Paralia supermarket-kiírás: Magyaroknak olcsó sör: 150 GDR ill. Ne lopj Magyar! feliratok Bécsben, de ezek már gondolom mind le lettek jegyezve előttem -elnézést, nem olvastam még végig a topicot.)

Ami miatt viszont most írok, az a legjobb beszólás amit valaha olvastam az utazós fórumokon.
MÁLTA topic:
egy utaznivágyó kérdi:

Májusban lehet-e már fürdeni?
Állítólag sok a medúza.
Jártatok már máltai családnál?
Tiszták, koszosak?
Milyen az életszínvonal?

egy tipp: ha nem akartok charterral menni, a cseh légitársaságnak van járata, pénteken este megy, Igaz az éjszakát a prágai reptéren töltöd, hajnalban megy tovább máltára , így szombat reggel ott vagy.
Tax-al együtt ~65.000 ft.

válasz 1:

2002-ben vásárlóerő paritáson az egy főre eső GDP-jük a másfélszerese volt a miénknek, munkanélküliség 6-7%, infláció 2-3%.

válasz 2: (fenomenális!)

Na ez az! Ezzel Ön a velejére tapintott a topic kirívó hiányosságának, kedves XY, merthogy erre az igen lényeges kérdésre eddig itt ügyet sem vetettek. (Egyébként miért merül ez fel? Önt esetleg örökbefogadná majd egy máltai család, feltéve, ha mindennap megmosakszik, és ez utóbbi feltétel szöget ütött a fejébe ?)

Kihez képest koszosak a máltaiak, ugyebár. Pl. Önhöz képest? Nem tudom, hogy Ön mennyire koszos. Ön szokott fürödni? Milyen gyakran teszi ezt? És milyen szappant használ Ön? És testápolót? Dezodort? Hányszor mos fogat naponta Ön és milyen fogkrémmel? Ajánlja azt a fogkrémet a MAFFOSZ - Magyar Fogorvosok Fogkrémajánló Szövetsége -, vagy csak minden hányadik fogorvos ajánlja azt?
Megvannyi megválaszolandó kérdés, amelyekre adott válaszok nélkül igen kockázatos lenne megfontolt választ adni az Ön eme igen lényeges kérdésére.

(De tudja-e Ön, kedves Y, hogy pl. az észak-amerikai indiánok számára a fehér embernek büdös szaga van? És ez esetenként fordítva is igaz. Emiatt nem ártana tudni, hogy pl. indián-e Ön? Mert akkor bizony.. érti, ugye: a példa nagyonis aktuálissá válhat, mihelyt a szigetre toppan.)
Kétségkívül nem magyarok a máltaiak, és ez joggal tűnik aggasztónak, sőt veszélyesnek. Az Ön helyében elhalasztanám az utazást addig, amíg a WHO - tudja, az egészségügyi világszervezet, ami mosakodásssal is foglalkozik - ki nem ad az Ön megnyugtatására egy dekrétumot a máltaiak higiénés és egészségügyi állapotát illetően. És még arról is, hogy büdösek-e, mert az is fontos.

Mindazonáltal számomra rejtély, hogy ha valaki inkább tölt egy éjszakát a prágai reptéren, álmatlanul, felöltözve, hogynemondjam kevéssé higiénikus körülmények között, az miért tartja sorsdöntő kérdésnek a máltai családok tisztálkodási szokásait.:)))
Mégsőtebb: furcsa egy ilyen kérdés egy olyan nép gyermekétől, amelyik a legkevésbé higiénés nép közé tartozik a fajlagos izék tekintetében (fogkrém, tusfürdő fogyasztása, meg miegymás.), és akik fővárosa többszörösen elnyerte a legszemetesebb európai főváros büszke címét.

P.S.
Májusban nem a medúzák miatt nem fog fürödni Ön, hanem mert még viszonylag hideg a víz. 18 C körül. (Bár van, aki ezt langyosnak minősíti : pl. norvég halászok.)

Ennyi. Remélem nektek is tetszett!!!! :))

Erika

Ui: elnézést kérek a szereplőktől a zenge-day nélküli felhasználásért, de ez annyira jó, hogy terjeszteni kell...