!!!!!MINDEN THALIASNAK!! motortol, szereltsegtől függetlenül!!!!!
Ellenőrizzétek rendszeresen, hogy a "kuplung dió" meg van-e zsírozva!!
Hogy ez hol található?
Motorház felnyit, autóval szemben állva jobb-közép tályon a hűtő előtt, a motor és a váltó találkozásánl. Ott látszik egy fekete kar abba akaszkodik bele a kuplung bovden.
Ha ezt kiakasztod, a kar tövében van egy gumi harmonika. Ezt leveszed. Belátsz egy pici lyukon.
Ott addig világíts be szúrófénnyel (pl.: zseblámpa) amíg nem látsz egy kis fehér bütyköt a váltóházon. A fekete karon amibe belekapaszkodik a kuplungbovden szóval ezen van egy mélyedés. Ez támaszkodik fel a fehér bütyökre. A fehér bütyök a "kuplung dió". Abba a kis mélyedésbe rakjatok egy csepp zsírt alkalmanként! Ne hagyjátok kiszáradni ezt a helyet!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Lehet nem fogjátok egyből látni amikről beszélek de lámpázzatok, tapogassatok, zsírozzatok!!!!)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ÚJ AUTÓKON IS!!!!!!!!!!!!!!!!
Segítség: Nem tudom neketek hogy van de nekem az 1.4 16V első generációson a szívócső pont az ominózus hely felett megy el. Ezt egy 10 fokot elfordítva ki lehet akasztani az akku takaró lemezből! Ne tépjétek ki mert letörnek a fülek. Csak elfordít és óvatosan kíemel!!!
Még segítség:
A kuplung kar tövéből ha amikor rakjátok vissza a gumi harmonikát. Legyetek nagyon precízek, tapogassátok pontosan ki hogy, hogyan van jó helyen! Ezt ellenőrizzétek le kicsit késöbb, hogy jól van -e visszarakva!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Hogy miért írtam ezt. Mert nem akarom, hogy ti is úgy rába..tok mint én! Újonnan vettem mégis beszívtam ezzel a résszel. Későn jöttem rá, hogy az volt a hibája, hogy nem volt megkenve és elég nagy kalamajkát okozott... Azóta se 100%-os a dolog... Talán majd mostanában lesz végleges megoldása!
Vigyázzatok az autóitokra, mert jó kis gépe ez a Thalia akarki akarmit is mond!!
Üdv mindenkinek!