"Nem csak a vegáknak kéne elfogadni a vegyesen étkezőket, hanem fordítva is. "
Persze. Mondtam én mást? Sokaknak bejön a vega koszt, de ehhez mondjuk az kell, hogy jobban szeressék eleve a zöldségeket, mint a húsféléket, namármost nálam ez nem jön be. (Különben 0-ás a vérem, olvastam valahol, hogy ez a vércsoport húsevő, vagy valami ilyesmit...)
Én nem cikizek le senkit aki vegetariánus, kivéve akkor, ha elkezdi nekem ecsetelni milyen szemeteket eszem én, bezzeg ő... de akkor nagyon ki tudok borulni.
Ami a gyerekek vega táplálását illeti: szeretném, ha lenne egy megbízható felmérés arról, hogy azok a gyerekek, akik az anyatejen kívül kizárólag növényeket és magvakat esznek, a későbbiekben is ugyanolyan ellenállóak, egészségesek stb. (Az, hogy egyik ismerősöm gyereke makkegészséges, még nem elég elfogadható ok a számomra, mert többezer gyereket kellene vizsgálni. Méghozzá elfogulatlanul. Nekem sajnos meggyőződésem, hogy a gyereknek az első két életévben nagyon sok fehérjét kell kapnia, különben a későbbiekben sérülni fog... aztán hogy később ő hogyan dönt: inkább zöldséget, gyümölcsöt eszik és nem pedig húst, tojást, sajtot, az már az ő dolga.