Kedves Adept!
A vashiánynak csak elvileg vannak érezhető/látható jelei. Az első szülésem után olyan volt a vérképem, hogy a nőgyógyász sógornőm szerint vénásan kellett volna vasat kapnom, mert mélyen a határérték alatt volt a szintje. A dokim viszont csak annyit mondott, hogy "Úgy látszik nincs olyan rosszul, ahogy a vérképe mutatja." És tényleg nem voltam.
Az általad felhozott példáknál én még egy tényezőt figyelembe vennék: ez az akarat. A betegségek jó részénél az ember öngyógyító képessége csodákra képes. Ha én elhiszem, hogy az általam alkalmazott módszer/gyógyszer használni fog, akkor tényleg jobban leszek.
Más: Egy kisgyereket tényleg nem lehet becsapni semmiféle bújtatott kajával, hússal sem. (Az almapüré csirkemájjal elolvasva is horror a számomra, bele sem gondolok milyen íze lehet...)Én soha nem erőltettem egyiket sem, hogy "márpedig addig innen el nem mész, amíg meg nem eszed". A fiam sokáig nem szerette a húst, alig evett, nem izgatott. Most viszont, hogy hirtelen nőni kezdett, folyton azt enne. Kap, de nem csülköt, és pacalt, amit én sem ennék meg semmi pénzért :-)