Jó reggelt mindenkinek !
Szép sorjában:
> Adept
> De ezt már lírtam.. olvass vissza.
> Igen irtad. Biologusok meg máshogy irják...
Biológusok sajnos úgyanígy írják SOTE AOK Biokémia jegyzet. A legtöbb érvemet nem én találom ki, hanem nálamnál okosabb (szak)emberek, én csak rendszerezem őket, és elétek tárom. :)
> De akkor miért vagyok jól?
Honnan van bennem a vas? Honnan van bennem fehérje?
Írtam már, hogy a legtöbb hiányállapot (pl. vashiány) nem jár drasztikus tünetekkel. Nem tudom, hány éves vagy, gondolom középkorú, ilyenkor amúgy is erősebb a szervezet ellenállóképessége. Idős korban drasztikusabban jelentkeznek (látszanak is) a hiánybetegségek, mivel az idős szervezet ellenállóképessége gyengébb. (mint ahogy a gyermekeké is)
Alice:
> Hát én megmondom mit tennék. Első éhemet elvernéma gyümölcsökkel - már csak azért is, mert > a foyladékpótlás mindig fontosabb mint az étel ilyen kritikus helyzetben - aztán szépen nyugiba > helyezkednék és csapdát állítanék a nyúszinak meg egyéb nem vérengző állatoknak, amiket meg
> tudok ennei. Aztán ha megfogtam egyet-kettőt, akkor tüzet csiholnék és megenném. Lenyúzott
> szőrét kikészíteném, és félretenném papucsnak vagy mellénynek vagy akárminek...
Az őseink is így tették/tennék, ezért vagyunk most még mindíg jelen az Élet színpadán. Az embert a gondolkodás, és az eszközhasználat emelte ki az állatvilágból. Egy bamba gyümölcsevő sohasem juthatott volna a civilizáció csúcsára..
Alice:
> ...néha úgy érzem nem vagyok nortmális, mert én bizony azokat a rántott csirkéket szeretem, amiket mások félreköpnek, mert kicsit véres a csont
> mellett.. és egyszerűen IMÁDOM a tatárbifszteket...
Kedves Alice,
a kedvenc ételeim közé tartozik a finom, friss bélszín, háromszor átdarálva, mustárral, összezúzott hagymával, sóval-borssal, piritósra kenve..
Rare (belül nem átsütött) beefsteaket Londonban ettem először, isteni fiom volt.. (mondjuk a briteknek nincs is más jó kajájuk..)
Ha van kedved, nézz be hozzánk a steak topicba! ;)
Adept
> A disznotoron végigcsináltad gondolom, a vérfelfogást, feldarabolást, darálást, keverést, kolbász töltést...
> Én megtettem többször. Már akkor sem tetszett.
Ha nem tetszik, ne tedd. Ilyen egyszerű.. :)
Üdv: Petike23