ak_ Creative Commons License 2004.04.18 0 0 204
Üdv
A macskák elűzésére jelenleg petárdát használok. Ugye tavaly óta az I. pirotechnikai osztályba sorolt petárdák egész évben szabadon tarthatók, így aztán ha látok a kertemben egy kuporgó macskát, már repül is mellé a petárda. Persze szigorúan csak napközben, hogy ne legyen csendháborítás.
Akkor üzentem hadat nekik, amikor egy héten keresztül minden reggel friss macskaürüléket találtam az ajtóm előtt a betonon. De az is nagyszerű, ha a fűből a fűnyíró szedi fel és oszlatja el egyenletesen. Volt olyan, hogy az ürülék szemmel láthatóan beteg macskáé volt (enyhén véresnek és nyálkásnak tűnt). Nyilván nem szeretném ha a gyerekeim ilyesmibe tenyerelnének.
Az elűzeshez először légpuskára gondoltam, de mivel gyerekkoromban láttam már macskát hetekig kínlódni a fejébe fúródott légpuskalövedékkel, így ettől inkább elálltam. A második ötlet a csapágygolyós csúzli volt, mert ennél kizárható a felszíni sérülésnél súlyosabb sérülés. Sajnos a csúzli lövedék könyen elpattanhat és átmehet a szomszédba, amit joggal nehezményeznének. Így maradt a petárda.