vkid Creative Commons License 2004.04.18 0 0 668
Nos bocsánat, nem sűrűn interneteztem mostanában, hanem az előbb említett Balázs Gézáához irtam szem. dolg.-t.

Hunturul:

a) majd elmesélem személyesen, tanulságos dolog. A lényeg h TMmel itt 95% egyetértettünk, úgyhogy azért ült el a dolog. A lényeg h vannak tudóskodó emberek, akik kamuznak végig, hogy tv-ben szerepelhessenek meg felkapják a lóvét, és vannak tudósok.

b) Fábry stílusa kb. egy részeg 100 éves viziló, elég árnyaltan látja a problémákat. (persze a verebest se szeretem sokkal jobban ;). Jellemző filmklubos benyögése: a valóságsókat szidta hogy ott végig finganak szarnak azt nézi mindenki. Hát én valahányszor a szar műsorát megnézem, vagy zsidózik, vagy cigányozik, de az idő nagy részében fingásról és szarról beszél. Q.E.D. :)))

c) Opeten nem voltam de gedöringen igen

d) Passió: aki kitalálta h antiszemita azért találta ki hogy reklámozza a filmet meg azért hogy hunturolok jól megsértődjenek ezen :)) Persze a film nem antiszemita, csak szimplán buta, a bajom vele hogy SEMMI eszköze nem volt MG-nak a fájdalom/gyász/szeretet ergo érzelmek ábrázolására, mint a hollywoodi klisék:

fájdalom = vér
gyász = bőgés
szeretet = hiteltelen vigyorgás, közhelyekkel.

Jó felmentem őt, a szeretet 1 azaz 1 jelenetben szerepelt kemény 10 másodpercig. Egy Jézusról szóló filmben. Elég jó arány.... Jellemző hogy:

- első jelenet: Krisztus imádkozik az Úrhoz a getsemáné kertbe hogy mér kell ezt végigcsinálnia etc. Hát a JK Szupersztárban ez kurva jó meg van csinálva, az egészet még átérzed, tényleg de nehéz lehetett az ott, tényleg ez az ember(?) nem volt semmi. Itt: a kert olyan volt mint az elfek erdeje a Gyűrűk Urában, JK imádkozik sír, Sátán orrából tekereg egy kukac. Hát baromira átérzed az Emberfia szenvedéseit tényleg... :)
- a Sátánhoz volt MG-nak a legtöbb fantáziája!! Érdemes megfigyelni: őt meg tudta csinálni. Szerintem MG kereszténysége ez alapján nem JK szeretete (mert JK szeretetét nem tudta ábrázolni), hanem a Sátántól való rettegés (ld még értelmetlen horrorjelenet a híd alatt Júdás+szörnyike.)

Huhh.

Pöcök:
Remélem jó volt ma a Rádayban. Azt is remélem hogy életedben egyszer válaszolsz szombat estig a péntek délbeni SMS-emre. VVagy ha nincs pénzed, akkor vonalasról is leszólhatsz, hogy mi van. Mert ez így eléggé sértő, persze rád nem sértődöm meg, de én spec. örülnák ha összefutnánk, de nehezen tudom megszervezni ha nem válaszolsz, tfont nem kapcsolod be (soxor hívtalak) meg ilyenek. Neszádeli Petit is felhívtam, ő-e tud valamit-e rólad. Talán jövő hétig válaszolsz! Üdv, D