ba-bylon Creative Commons License 2004.04.16 0 0 215
Csókolom!
Úgy fest, hogy jövök a Benczúrba. Arra lennék kiváncsi, hogy hány órakor is kezd a MIND1 ?!

Mellesleg az Álom klippjével kezdődött az érdeklődésem eme zene iránt, mivel akkortájt, ( kb. 2 éve) nagyon fellelkesültem a brit pop/rock-ra, mint a Pulp. S ebbe a hangulatba beleillik az Álom 2.0. Majd hosszú szünet, nem tudtam hozzájutni lemezhez, se koncerthez.
2003 Eccercsak meghallom a rádióban a Zöld Pardon-beli koncertjüket : Hegedű, furulya, sanzon-hangvétel, szövegek, mint " a tüdőmet víz tölti meg", " állok itt én a tudat küszöbén" " ezt nem adom kérem, ez az én nevem" " a tükörben áll egy árny és engem figyel" minden tökéletesen passzolt akkori alaphangulatomra. ( az ábrándos tizenéves épp Baudelaire-t, meg Tóth Árpádot olvasott, és Placebo-t hallgatott. ezt csak érdekességként mondom, hogy miféle környezetbe lehet helyezni a Mind1 zenét.)
2004. : Kedves Dalnok elküldte nekem a Nászhaláltánc-ot. Nehogy elkanászodjon egy lehetséges Mind1 rajongó :)
(Most olvasom itt a forumon, hogy nagyonis kapható a lemez , csak úgy tűnik, nem a megfelelő helyeken kerestem. hmm)
A szokszínű korong meghallgatása után, meg az idő elszálltával, már nemcsak sötét-komorságot érzek a zenéjükben. Most épp a szerelem-téma jön át a dalokból, valamint a pörgősebb, rockosabb hangzás, játékos ötletek, megfűszerezve a hegedűvel, balalajkával és furulyával. most ebben a sorrendben.

Nagyon kiváncsi leszek, hogy a koncerten milyen oldalról fogják meg a saját hangzásvilágukat. Inkább az instrumentálisabb , vagy gitár-rockosabb, vagy a " Pulp-os játék". És hogy Miklós a sanzonos cigarettára-gyújtó poéta figuráját veszi-e fel, vagy a fekszabadult bulizós rockzenészét.

Személy szerint örülnék, ha a továbbiakban erősítenék a " komoly-zenei" betéteket a dalaikban. (Odavagyok a hegedűért:-)

Sziasztok, B