Kedves Lady Vidia,
1.) " az étkezési szokások ebben 50 % azt bízd a kutatókra, hogyan választják el a többi tényezőtől "
Mivel én is kutató vagyok, nem bízom a kutatókban, csak ha alá tudják támasztani az állításukat. Análkül csak hipotézis. Ld. a hidegfúziót is sokszor "felfedezték" már kutatócsoportok, és utólag mindíg kiderült, hogy semmi alapja.
2.) " az ember nem a majomtól származik, csak őseink közösek. Pontosan, de ezek az ősök gyümölcsevők. "
Őseink továbbá a baktériumok is, hiszen ezek jelentették a földi élet kezdetét. Az emberek, és a majmok más-más irányba specializálódtak, elég csak megnézni a különbséget az egyes majomalfajok között. (pókmajom - csimpánz - gorilla).
Az ősembert nem véletlenül illetik a vadászó-gyűjtögető jelzővel. Az emberiség nem élte volna túl a jégkorszakot (sem), ha nem vadászik, és nem fogyaszt húst. De írtám már, hogy tudtommal az _összes_ majomfajta fogyaszt (alkalmanként, ahogy hozzájut) húst.
3.) "olyan zöldséget , gyümölcsöt, gabonátgabonát, ami eltartható , vermelhető. ezt nagyanyáink még jól tudták. ezért ettek télen hüvelyeseket, kását gyökérzöldségeket. "
..és tartották a disznótorokat.
Nagyanyáink csirkét vágtak, kacsát vágtak, libát vágtak, stb., a disznóölések ideje pedig a zöldségben-gyümölcsben szegény tél volt.
Nagyanyáink idejében egy falusi majorság ugyanúgy elképzelhetetlen lett volna tyúkok-csirkék nélkül, mint a tél disznóvágás nélkül.
Ezeket az állatokat egyértelműen a húsukért tartották - cáfolj meg, ha nem.. :)
4.) " itt a legalacsonyabb az átlagéletkor 30-40 év, míg a vegetáriánus hunzáknál 100. Te melyiket választod? "
Sajnos nem választhatok, mivel nem vagyok sem eszkimó, sem hunza, magyarként a kaukázusi-nordikus népcsoporthoz tartozom, akinek az ősei (magyarok=lovas nomád nép) nem voltak vegetáriánusok.
Ha tisztán vegetáriánus életre lennénk "programozva", akkor hiányoznának a szervezetünkből a hús lebontásához szükséges enzimek, nem lenne szemfogunk, és a bélrendszerünk is jóval hosszabb lenne. Nézz csak meg egy szarvasmarhát, egyértelmű, hogy csak növényevő: a fogazata, tápcsatornája, lebontó enzimei (+bendője). Nézz meg egy ragadozót, pl. tigris. Aztán egy embert. Mindenben a két véglet között helyezkedünk el.
Az 5.) pontban egyértelműen alátámasztod, amit Thulya-nak írtam. T.i. hogy minden tápanyagra/nyomelemre/vitaminra lehet találni olyan növényt, amiben az kimutatható a modern analítikai módszerekkel, a kérdés az, hogy milyen mennyiségben kellene:
sörélesztőt, kantalupdinnyét, lucernát, pórsáfrányt, olajözönolajat, szójaolajat, tengeri hínárt (?!?!?!), barackmagot, nagycsalánt, ánizsgyümölcsöt, tengeri algát (?!?!), vizi tormát (?), mentát, avokádót, szójababot, és hikoridiót (???) ennünk..
Üdv: Petike23