Lady Vidia Creative Commons License 2004.04.16 0 0 98
Kedves Petike!
1.íme a gondolataim a szerzeteseknél az összes tényező (tiszta környezet, nyugodt életmód, önmegtartóztatás az étkezésben és minden egyébben) egyszerre jelentkezik, ezért nem jelenthető ki, hogy melyik tényezőnek milyen hatása van. Egyedül az örökletes tényezőket tudjuk "kigolyózni", hiszen nem egy családból származnak, így más-más tulajdonságokat örökölnek.
igaz. de az étkezési szokások ebben 50 % azt bízd a kutatókra, hogyan választják el a többi tényezőtől
2.
húsevő: az aki évente 1x húst fogyaszt "

a Defínició az antropológiából származik és így mint te is tudod Nem vonatkozik a majmokra hiszen őket másként kategorizálják), csak az emberi fajra( , antropológia = embertan
3.Charles Darwin 1882-ben meghalt,
Igaz, de ez nem cáfolja azt a tényt, hogy felfedezése hatására lett vega. ( másrészt Einstein is meghalt, mégis használjuk a tudományos eredményeit) a halál csak az életből kizáró ok ( néha onnan sem lád poltergeiszt:))))) , de a tudományban a meghalt tudosok eredményeit is figyelembe veszik, néha nem árt visszamenni a gyökerekhez, annyi minden rakódott rá.
t.i. az ember nem a majomtól származik, csak őseink közösek. Pontosan, de ezek az ősök gyümölcsevők.

3.
Tehát az ember nem gyümölcsevő,Ez nem következik logikusan a fenti állításaidból ( ld Arisztotelész) de nem akarok offtopic lenni) avagy szerinted mit kell(ene) ennie az embernek a -gyümölcsökben meglehetősen szűk- téli hónapokban..? olyan zöldséget , gyümölcsöt, gabonátgabonát, ami eltartható , vermelhető. ezt nagyanyáink még jól tudták. ezért ettek télen hüvelyeseket, kását gyökérzöldségeket.

4. Az eszkimók a rendkívül mostoha életkörülmények között is megélnek, noha a táplálékukat zömében fóka, rozmár, bálna, és rénszarvasHÚS alkotja.
A Te elméleted szerint gyümölcsöt kellene enniük..

ilyet nem mondtam. Írtam már, hogy vegetáriánus életforma nem való mindenkinek, az eszkimók is ebbe a kategóriába tartoznak. Élettani és antropológiai tény, hogy emésztésük, anyagcseréjük kicsit más, minta mienk pl. genetikailag több HDL van a vérükben, ami érvédő szerepet is betölt. (ld. a sózott halas példámat is)egyépként talán itt a legalacsonyabb az átlagéletkor 30-40 év, míg a vegetáriánus hunzáknál 100. Te melyiket választod?

5.Melyik gyümölcsben van A vitamin ? D vitamin? F vitamin? K vitamin?

a zöldségek és gyümölcsök együtt adják a vitaminbevitelt. Íme néhány péda ( a vitaminok kémiai neve is szerepelannak, akit érint)
Vitamin Miben
A Répa, paradicsom,keláposzta, spenótlevél, brokkoli, sárgabarack áffonya, sárgadinnye,csipkebogyó, zeller, petrezselyem, cékla, kelkáposzta, fokhagyma csalán zöld és sárga főzelékfélék margarin
B1 tiamin Olajos magok, dió, mogyoró, gesztenye, búzacsíra, napraforgó, paradicsom, uborka, kelkáposzta, répa csalán sörélesztő, hántolatlan rizs, korpás búza, zabliszt, amerikai mogyoró
B2 riboflavin Gabona, búza, kukorica, burgonya, sörélesztő, saláta, káposzta, aszaltszilva sörélesztő
B3 niacin Nyers zöldség, karalábé, paradicsom, füge, szilva, dió, búza, búzacsíra, amerikai mogyoró, avokadó, datolya, füge, szilva
B5 pantoténsav, pantenol, kalcium- pantotenat Méhpempő, narancslé, búzacsíra, sörélesztő magvak, büzacsíra, korpa
B6 piridoxin Krumpli ( héjában sütve is), búzacsíra, sörélesztő, napraforgó, káposzta, vöröshagyma, kantalupdinnye búzakorpa
B12 Sörélesztő, búza, malátaméz, barnarizs, szójalecitin
B13 ortosav gyökérzöldségek
B15 pangamsav Sörélesztő, hántolatlan rizs, hántolatlan gabona, tökmag, szezámag
B17 laetril Barack, alma cseresznye, őszibarack, szilva,sima héjú barack magjaiban
B kolin Sörélesztő, búzacsíra
B folsav Sötétzöld főzelékfélék, sárgarépa, kantalupdinnye, sárgabarack, tök, avokádó, bab, teljes búza és rozsliszt
B inozitol Sörélesztő, limabab, kantalupdinnye, grépfruit, mazsola, búzacsíra, amerikai mogyoró, káposzta
C aszkorbinsav Citrusfélék, csipkebogyó, káposzta, brokkoli, nyers petrezselyem, paradicsom, kel, csalán, burgonya
D kalciferol, ergoszterol Zabpehely, búzacsíra csiperke !!??hidegen sajtolt olaj, sörélesztő
E tokoferol Naprafforgó, mandula, szójaolaj, dió, búzacsíra, brokkoli, kel, spenót, teljes gabona
F linolsav, linolénsav, arachidonsav Búzacsíra- olajlenmag- napraforgó- olajözön – szójabab – amerikai mogyoró- napraforgó- olaj, dió, hikoridió, mandula, avokádó
P, heszperidin, rutin, bioflavonoidok Citrus, szőlő, sárgabarack, paprika, szeder, cseresznye, csipkebogyó citrom haJDINA,
PABS para- aminobenzoessav Sörélesztő, gabona rizs, korpa, búzacsíra
H biotin Dió, sörélesztő,barnarizs, mák,mogyoró, lencse, ribizke
K menandion Csalán, lucerna, pórsáfrány, olajözönolaj, szójaolaj, tengeri hínár, zöld főzelékfélék
T szezámmag
U metil-metionin Csalán nyers káposzta

Nyomelemek
Se Lilahagyma, spárga, almaecet+ méz,, búzacsíra, korpa, hagyma, paradicsom, brokkoli SELENOR!!!
Fe Nagycsalán, kamillagyökér, ánizsgyümölcs ,erdei szamóca, mák csalán őszibarack, dió, bab, spárga, zabpehely
Ca Búza szezámmag, csalán, káposzta, petrezselyem, narancs, mandarin, hagyma, mák, szójabab, amerikaimogyoró, dió, napraforgó, szárazbab, zöldfőzelékfélék
Mg Zab csalán füge, citrom, grapefruit, kukorica, mandula, dió, magvak, sötétzöld főzelékfélék, alma, minden zöld növény
Mn Dió, zöld főzelékfélék, borsó, répa, szemes gabona
Md Főzelékfélék, gabona, hüvelyes
Na Árpa rápa, sárgarápa, articsóka,
P Mák, gabona, dió, magok
K Rozs citrus, kantalupdinnye, paradicsom, vízi torma, zöld főzelékféle, menta, napraforgó, banán, burgonya
Zn Rozscsíra, búzakorpa, zabpehely, mandula, datolya csalán
Cu Csalán szárazbab, borsó, teljes búza, szilva,
Cl Tengeri moszat olajbogyó
Cr Kukoricaolaj, sörélesztő
I Tengeri alga, hagyma alma, körte
S káposzta

egyellőre ennyi . a többit is megválaszolom, de most csak ennyi időm van
üdvözlettel Lady Vidia