"Szerintem már önmagában az is elég jó, hogy az adócsökkentés mellett nem hirdetnek meg költekezést kiváltó programokat."
Az SZDSZ 2002-ben azt mondhatta volna az MSZP-nek. Nincs koalíció, ha van 100 napos program. Na ilyen nem volt. Szóval ezek után azért kár jönni ezzel a sikerpropagandával. Ehelyett volt ügynökbortány, amiből az SZDSZ megintcsak óriási presztízsveszteséggel jött ki.
Mellesleg itt az EU kampány, és a maga módján már mindenki elkezdett felelőtlenül igérgetni. Az SZDSZ pl. adócsökkentést forrásmegjelölés nélkül...
Képzelheted mi lesz 2006-ban...
Ezzel a "minden áron le kell váltani a királyságra törő Viktátor rémuralmát" meg legfeljebb az SZDSZ közeli Budapesti "idióta" értelmiséget lehet etetni.
Összehasonlítva a két kormány első két éves teljesítményét kijelenthetem, hogy ezért kár volt váltani. Egy rosszat cseréltünk le egy még rosszabbra.
Ugyanis Viktorék az első két évben pontosan azt tették meg, amit az SZDSZ-től hiányolsz. Visszafogták a költekezést, és a fejlődésből adódó forrásokat valamilyen szinten visszaforgatták a gazdaságba (Széchenyi terv, családi adókedvezmények (ÉRTSD ADÓCSÖKKENTÉS), lakáshitelek). Mindeközben a makrogazdasági mutatók nagyjából jók voltak, az emberek meg kezdtek optimistábbak lenni. Persze a Sz. terv, az adókedvezmények és a kedvezményes lakáshitelek megvalósítása nem volt tökéletes, de ezzel szemben mit tud a mostani kormány felmutatni. Semmit. Csak rossz gazdasági mutatókat, iszonyatos hiányokat és hitelből megfinanszírozott fogyasztást. Mindezt megszorítások és egyre pesszimistább lakosság mellett.
Szóval senki se jöjjön nekem a 45+5-ttel. Van 4 SZDSZ-es minisztérium, az ottani teljesítményekkel lehet jönni.
Amennyiben az SZDSZ a programja 10%-át nem tudja a kormányban realizálni (ugye a kormányerők 10%-át adják), akkor meg ki kell lépni, vagy egyesülni az MSZP-vel.
WNS