Wouldnotsayso Creative Commons License 2004.04.16 0 0 27
"A másik dolog az, hogy az szdsz az utóbbi 5-6 évben nagyon tudatosan bizonyos rétegérdekeket karolt fel, és úgy fogalmaz meg komplex, mindenre kiterjedő programot, hogy közben nem akar néppárt lenni."

Hmm... Részleteznéd melyek ezek a rétegek? És azt, hogy az SZDSZ programja mennyiben képviseli e rétegek érdekeit

Nekem sem tetszik ez a néppártosiasodás, többek között ezért is ábrándultam ki Fideszből úgy 2000 tájékán. Egy néppárt ugyanis szükségszerűen populista.

De olyan szatellitpártokra sincs szükség, mint az SZDSZ. Tűnjön el, és utána lehet egy normális liberális pártot szervezni, amely a középréteget célozza meg, nem pedig deviáns kisebbségeket.

"Ezt úgy is mondhatjuk, hogy ma Magyarországon nagyjából a lakosság 5-6., max. 10-15%-a szeretne tényleg adót csökkenteni – a különböző állami transzferek megnyirbálása árán

Ezzel nem értek egyet. Mondják meg konkrétan, hogy mit akarnak megvonni! És utána kérdezzék meg a népet. Mert a mostani formában LUFI a dolog.

"(itt teszem hozzá, hogy adót csökkenteni csak így lehet, tehát attól, hogy kevesebbet lopnak a politikusok, vagy a közbeszerzési eljárásokat nem bundázzák meg, nem lesz 100 milliárdos megtakarítás, legfeljebb 1-2)."

Akkor én is szubjektíven:

Szerintem az MSZP-SZDSZ eddigi regnálása alatt évi 20-30 milliárd a lenyúlt pénz összege, de ezzel 100 milliárd körüli kárt okoznak, lásd pl. Csillag és az M5-ös matricák esetét, vagy a sulinetet, Microsoft beruházásokat, hogy csak az SZDSZ-es lenyúlásokat említsem. A 20-30 milliárdnak szerintem fele megy az emberekhez, feléből meg a fekete "pártkasszába".

A FIDESZ lopását kb 5-15 milliárdra, az ezzel okozott károkat pedig 20-30 milliárdra teszem éves szinten.

Ebből is látható, hogy a lenyúlásoknak van egy közvetlen komponense (a lenyúlt pénz) és egy közvetett komponense (elveszett megtakarítás). Az MSZP-SZDSZ szerintem úgy lop, hogy nagyon nagy arányában a közvetett komponens.

De azzal egyetértek, hogy az ellopott és elpazarolt (kormányzati autóflotta, mobiltelefonok, Söjtöri angolnás fogások, bútorok, fölösleges alkalmazottak tanácsadók) pénz összesen sem akkora tétel, amekkora egy átfogó adócsökkentési javaslatot ellentételezhetne.

WNS

Előzmény: iratmegsemmisítő (23)