Szép napot mindenkinek!
Fazekas Laci gondolatáról egy tanárom kedvenc mondása jut eszembe:"akinek nem inge ne vegye magára, de akinek inge, legyen szíves felöltözni...)
No de talán térjünk vissza az érdemi vitához:
Kedves petike23!
1. sex és szerzetesség:igazad van ebben is visszafogták magukat, de az a MÁsodik 50%-ba tartozik
2. húsevő: az aki évente 1x húst fogyaszt ( orvosantropológiai definíció) megjegyzés, hogy aki két vagy 3 évente teszi- ilyet az antropológia nem jegyzett fel: DE valőszínüleg rosszul lenne, mert 1 év alatt anövényi koszttól az enzimrendzerek aktivitása megváltozik, jó példa erre az idegen kontinensen orszéágokban fogyasztott ételek: hozzá kell szokni az adott körülményekhez, mert az enzimszintézis apró szabályozása időigényes (pl orosz területi sózott haltól rosszul lesz vki (nem romlottt:)))és két - 3 nap múlva már bírja fogyasztani
3.Az ember gyümölcsevő, mint fentebb írtam..No Comment(ld Darwin)
!. Hát én nem tudom, hogy a húselhagyás előnyökkel jár - e ,de én volt, hogy nem bírtam lábraállni- izületi problémák- mióta vega vagyok, ilyen gondom nincs Emberek ez hátrány lenne?
5.aminósavak, olvasd el újra figyelmesen, a 20 aminósav megtalálható a növényekben is csak más arányban, mint a húsban, ezért változatos növényi étrenddel bevihető
6. vitaminok: nagy részük elpusztul hőkezelés hatására ( a mesterségesek nem bomlanak le, ezértteszik ezeket a hőkezelt tejekbe,kenyérbe stb) a húst viszont nem esszük nyersen..
7 a magyar lakosság talán annyiban mégis fontos, hogy mi is ahhoz tartozunk
8. hem most csak annyit, porfirin= purinegységek purin=N +CH-gyűrű, ez egy biológus szleng, bocs, azt hittem, ez egyértelmű