Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.04.13 0 0 2626
Tegnap este tüzetes vizsgálódás után, megállapítottam, hogy nagy szerencsénk volt ezzel a csapadékkal, a radarkép alapján az történt, hogy a Szlovákiai anticiklon visszatartotta a csapadékot adó felhőket, miközben az Adria felől áramlott a nedves levegő és itt generálódott dél Mo-n, s nem bírt észak felé menni, ezért mind itt esett ki. Még tavaly írtam egy olyan bejegyzést, hogy lesz majd mikor dél Mo kapja a sok csapadékot, csak várni kell az adott légköri viszonyok kialakulására, és akkor elönt minket a víz.. kb most ez ilyen volt, néha pár km-en múlt az intenzív csapadék,de Szeged mindig bele esett, sőt a front analízis térkép szerint többmint fél napig(a ciklon nagyon lassú mozgása miatt)pont Szeged felett volt a hideg-meleg-kettős front találkozási hely!! Nagyon ritka helyzet, és ekkor van a legtöbb csapadék is, és 12óra múlva is mégcsak Makó felett volt ez a pár km-t elfoglaló "csomópont", máskor 1óra talán , s már megy is tovább(ha egyáltalán fölénk ér,mert ritka hogy pont felettünk is átmenjen),mert olyan kicsi ez az intenzívebb rész, de most ittvolt felettünk ráadásul meg is ragadt és ez szórta meg a környéket sok esővel.

Az éjjel nem volt csapadék, de most a 8h-s radaron jól fejlett tömbök érkeznek,már 1mm lennt is van, sűrű záporból, de most nem esik. S akkor most néztem meg az előre várható fronttérképet, és ma este 18óra körülre megint pont Szeged köré mutatja a középpontot!! Hát ilyen nincs, ha ez is bejön akkor 20mm garantált, de most elfog mozdulni észak felé, így Te is kapsz majd Tozatu!