iBookot. Szép zöld volt, ahogy a képen.
Állitólag leesett egy polcról, szerintem valami durvább behatás érte. A ház minden darabja eltört:
- kijelzö háta, eleje. annyira, hogy beláttál az illesztések mellett az LCD mögé, pedig a hátuljához van csavarozva,
- a gépház bal alsó sarka több helyen, ragasztani nem volt esély a törési felületek zegzugosak és kicsik voltak.
- a billentyüzetben lett egy hullám, ha leraktam az asztalra, akkor maximum három sarka ért egyszerre le, és a legmagasabb pontja az asztal lapjától kb 18-20 miliméterre volt.
- Az ütés következtében a billentyüzet elvágta a trackpad kábelét.
Viszont az alaplap és a kijelzö sértetlenül meguszta, köszönhetöen a puha, rugalmas müanyagháznak, ami elnyelte az energiákat, cserébe deformálódott és tört. Ez a deformálódás eléggé megtréfált, mert elmásztak a csavarkötési pontok a lukak alól. :)
Kicsivel több mint hat óra alatt ujra egyben volt.
A kijelzö jobb lába eltört a tft fémvázának kötöeleme és a láb találkozásánál. Ez ugy maradt, kapott erösitést a bal láb.
A kijelzö háta keresztben elrepedt és defomálódott, de némi ragasztó, olvasztott müanyag és a régi volt.
Amivel sokat szivtam, az a bal alsó sarok volt. Sejtettem, hogy a ragasztó nem fogja majd meg, se a folyós müanyag, ugyhogy fémböl megformáztam a belsö ivet, és kivülröl csavarral megfogattam. A deformáltság miatt nem sikerült teljesen az eredeti formára visszahuznom, maradt egy fél miliméteres rés, oda öntöttem müanyagot - messzebröl nem látszik, közelröl picit, de nem zavaró, max. a két csavar.
Látszanak a törések, hiszen müanyag, és igazándiból már nem nagyon hurcolászható a gép mert a ház merevsége csökkent, de megy és ez volt a cél.
Felhivom az ügyfelet, mondom, hogy kész, és müködik, lehet érte jönni.
Kérdi, hogy mégis mennyi lesz.
Mondom hat órát küzdöttem vele, annyi.
Az sok, és miért lett annyi, hiszen mikor behozták, akkor négyet mondtam.
Emlékeztettem, hogy én minimum négy órát mondtam, mert még nem szedtem szét a gépet és pár probléma csak akkor derült ki (például a törött kijelzöláb).
Akkor is sok: "Couldn't you make it better?"
És itt huztam fel magam. Basszus. Ha odahaza ámerikában viszi be egy szervizbe, alapból azt mondják neki, hogy minden rossz benne, vegyen ujat, vagy ha erösködik, akkor megrendelik neki az összes alkatrészt, ami kb. a másfélszerese lett volna munkadijjal mint amit a gép hibátlan állapotban ér.
Mondjuk nem tudom mennyi kinn a szervizoradij, de biztos, hogy nem annyi, mint nálunk. (Tényleg! Nem tudja valaki?)
És ezt igy szépen elmeséltem neki.
Egy kis csönd... Well...
Mondom: Tessék bejönni, felidézni, hogy hogy nézett ki mikor behozták, vesse össze azzal ahogy most kinéz és döntse el, hogy tényleg sokat kérek-e.
Eljött a két fiával, akik hétfön a gépet behozták. A srácok meglepödtek, az anyjuk csak huzta a száját, és mikor fizetésre került a sor, akkor olyan lassan számolta le a pénzt, mint aki minden forintot megsirat.
mikor elmentek átszámoltam dollárba. ennyiért egy villanykörtét sem csavarna be egy villanyszerelö.
Bocs, ez hosszu lett, de büszke vagyok erre a munkámra. :)
wait.restauralt