Nagyon ügyes vagy hogy egy nap alatt végeztél a vetéssel.10..12 nap múlva kikel a vetés,csak a nap süssön.
A paprika alatt megtrágyázhatsz ha mindenképpen most akarsz trágyázni.Nem égeti meg a gyökerét mert a trágyát be kell ásni és ezáltal mélyre leforgatod a földbe.
A lombtrágya koncentrált folyadék,literes flakonban árulják,600..800 Ft attól függ milyet veszel. 10 liter vízhez általában 1 kupaknyit kell adni és permetszerűen a levelekre juttatni kb kéthetenként.Öntözni is gondolom kéthetenként ajánlott,szerintem várd meg amíg kikelnek,és csak utána mert addig nincs a növénynek felülete ami felszívja és csak kárbavész.Ne vidd túlzásba,csak amennyit a flakonon írnak,mert a túltrágyázás sem jó.A növényeknek könnyen felvehető táplálék,aszály idején és gyenge földben van nagy jelentősége.Tavaly az aszályban akkora cukkiniket termeltem,hogy a szomszéd csak nézte irígykedve,mert az övé 2 méterrel arrább feleakkora volt.
Vigyázz,tűző napon és 25°C felett nem szabad hogy öntözővíz vagy tápoldat kerüljön a zöld növényekre,ilyenkor hajnalban vagy este lehet öntözni.Ha tudsz esővizet gyüjteni azzal öntözz.
Ügyelj a vetésforgóra,hogy minden évben máshova kerüljenek a kertedben a növények.
Csinálj komposztot és minden zöld dolgot,krumplihéjat,lenyírt füvet,stb oda dobálj be.Legegyszerűbb ha leversz négy karót egymástól 100..120 cm-re és körülkeríted drótkerítéssel vagy árulnak hasonló műanyaghálót is.Ne fedd le,hadd süsse a nap,áztassa az eső és szellőzzön.
Nem akartalak sértegetni,nem tudtam hogy ilyen tájékozott vagy.