csinnnKA Creative Commons License 2004.04.07 0 0 32
A KOCKA EL VAN VETVE... tegnap elvetettem a súlykot... vagyis a magokat! Ennek következtében ma reggel alig tudtam kikecmeregni az ágyból (hihi, "nem szokta a cigány a szántást").
Asszem, elég jó lett, legügyesebben a retekkel meg a borsóval tudtam elbánna, sacc/kb. tartani tudtam a követési távolságot, szerintem ott nagyon sokat nem kell majd egyelnem.
Nem úgy a zellernél (ha kikel egyáltalán)... hogy annak milyen apró-semmilyense magja van! :-O
Szóval vetettem:
- hónapos retket
- tavaszi jégcsapretket
- fejessalátát
- borsót
- spenótot
- petrezselymet
- kaprot
- zellert
- 2 kis sor nyárvégi répát
(De hagytam 3 kis sornyi helyet a koranyárinak... csak még magot nem vettem hozzá.)
Embör -szegény- tegnap bejárta Tolnát-Baranyát, de dughagyma már sehol sincs! Brühühűűű! :-(
FÁTYOLFÓLIA: még mindig ezen görcsölünk. Vett valamit, amire azt mondták az ottani elárusítók, hogy ez az! Nagyon érdekes anyag, olyasmi, mintha vatta-textil-papír meg nemtommi keveréke lenne. Leginkább a vékony-puha papírabroszokra emlékeztet, majdnem kicsit papírzsebkendő jellege van. Még nem bontottam ki, ezt csak a zacsin keresztül (több rétegben látva) állapítottam meg. Mindenesetre, egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy ezen az anyagot átmegy a víz.
A képen ez az anyag van virágágyásra ráterítve, félig felhajtva. És nincs rajta SEMMILYEN FELIRAT! :-O
Vettetek Ti már bármit is az életben, amire semmi nem volt ráírva?! Becsszó lefotózom és megmutatom (scannerem nincs). Se neve, se az, hogy mi van a tasakban... megáll az eszem!
Asszem, le kéne tesztelnem, hogy átmegy-e rajta a víz... bár azt nemtom letesztelni, hogy vajh átmegy-e rajta a napfény?!
Mindenesetre, a csajszi nagy határozottsággal bizonygatta, hogy ez bizony a fátyolfólia. Embör meg megkérdezte tőle: "De akkor miért nincs ráírva?"
Na, ennyi! :-)

Roszics!
"a levéltrágyázás tényleg jó, akár locsolhatsz is vele, ha mégsem, lesz trágyázás.
"

Hogy-hogy locsolhatok is vele? Miért, ez valami folyadék?! :-O
(Ne felejtsétek el, hogy egy kertészeti analfabétával van dolgotok, akinek -bocsi, de- mindent meg kell magyarázni, meg a szájába kell rágni.)
PAPRIKA ALÁ MARHATRÁGYA: hát az a helyzet, hogy ahová majd a paprikát szánom ültetni, oda most fejessalátát és retket vetettem. Ha ezeket leszüreteltem, még akkor sem késő beleásni a marhatrágyát? Mert akkor részemről rendben... majd ráveszem apát egy kis májusi kertészkedésre.
(Csak azon aggódok, hogy akkor megint a frissen trágyázott földbe kerülne a paprika-palánta... nem égeti szét a gyökerét?) Vagy mi legyen? A korai répának üresen meghagyott fél ágyást trágyázzam be, és ültessem oda majd a paprikapalántákat? (Hisz van még egy teljes hosszú üres sorom az egyik ágyásban, oda is mehet majd a tavaszi répa, tehát végső soron át tudom variálni, direkt hagytam ki egy üres hosszúsort -eredetileg persze a hagymának szántam-, meg egy fél ágyást.)
Jaj, annyira szeretném, ha ebből az egészből lenne valami! Most olyan hihetetlennek és kilátástalannak tűnik az egész! :-(

Cac!
Kösz a tanácsokat, ha elárulod, hogy a lombtrágya mire jó, vagyis van-e jelentősége, értelme mostanság kiszórni, akkor beszerzem (hogy kapjon valamit az a főd)! :-)
Ezt csak rá kell szórnom a tetejére? Vagy most már várjam meg, amíg kibújnak a balánták?
Ja és köszönöm a linkeket is! (DE: ne sérts meg, csak nem képzeled, hogy nem olvastam el már minden bötűjét? A topicnyitóban is onnan -Édenkertből- vettem a kis veteményes kert fotóját.) :-)

Előzmény: roszics (31)