Törölt nick Creative Commons License 2004.04.07 0 0 3711
"A pályaszáma: 275-161, ezt onnan tudom, hogy a pályaszámtáblája jelenjeg a Verebély László Vasúttörténeti Egyesület múzeumhelyiségében van kiállítva egy fénykép társaságában. (ha valaki megró érte hogy elhozták a haverok, azt mondom, inkább ők hozzák el, mint egy helyi "önkéntes" fémgyüjtő brigád)"

Érdekes gondolkodás.......

Egy kiállított jármű az kiállított jármű nincs mellette a teremőr, de olyan szent mint a múzeumi tárgyak. Mit lépnél arra ha egy múzeumból kivinne valaki valamit mondván, hogy inkább én mint a tolvajok!

Gyenge de mentség, hogy valahol ki van állítva. Leginkább a helye a gépen volna.

Már egy ideje gondolkodom ezen a tábla témán, lehetne-e valahogy rendszerezni kinél, mi van? Egyáltalán akiknél van ilyen belemennének-e, hogy lista készüljön ezekről a táblákról? A gáz azokkal a táblákkal lesz természetesen amik még működő vagy kiállított gépekről vannak, mert azt ciki bevallani. De azért A többit érdemes volna rendszerezni. Így nem csak a táblások saját gyönyörűségére volnának ezek hanem esetleg néha néha a közönség is megtekinthetné őket egy egy kiállításon, akár a füstiben akár máshol.
Bár a lista készítésnek az is gátja lehet, hogy akkor eszeveszett alkudozások indulnának el, az nekem kell tőled mert apukám gépe volt, vagy mert nagymamám egyszer megfogta a bal lámpát stb...

Félreértés ne essék nem ítélem el a tábla gyűjtőket, mert a már szétvágott gépekről megmentett táblák igenis értékesek. Magam is rajongoja vagyok ennek a témának is, már van is 1 az az egy táblám: 424 016 (Zománc). Most úgy fest lesz kézzel festett egy pár darab.

Előzmény: Ekornél (3700)