Hali!
Akkor végre én is hozzászólnék a topichoz.
A történet még 2003 októberében kezdődött, mikor anyu bejelentette, hogy kéne 1 kisautó! Nah mondom király! Jogsim csak nekem van! :)
Kapok 1 autót! Kérdeztem mit javasol? Erre ő: Daewoo Kalos! Ajjj! mondtam! Akkó' inkább suzuki. Az kiforrottab. Megállapodtunk abban, hogy körülnézünk, kipróbáljuk, stb. Időrend: Toyota Yaris: Elmentünk haverral egy kereskedésbe. Ültünk 25 percet (senki sem foglalkozott velünk), majd fogtuk magunkat és eljöttünk. VW Polo: Drága. Skoda Fabia: Drága és kevesebbet tud. Itt már bajban voltam, mert azt hittem tényleg Kalos lesz belőle. Mondom nézzük meg azért a Kalost is. Megyünk a kereskedésbe és az odaúton eszembe jutott, hogy megnézhetnénk 1 Corsát is. Daewoo belváros: -Megnéznénk egy Kalost!
-Az nincs! (mármint bemutatóautó)
-Hmm... Akkor átmegyünk az Opelhez. (Ugye GM mind2).
Nah szóval megnéztük és beleszerettünk. :))
Aztán kérdezték, hogy milyen kéne. Mondtuk 5 ajtós, 1.2-s.
na jó rövidebbre fogom, mert szerintem senkit sem érdekel ennyire! :))
Szóval lett egy 5 ajtós 1.2 Corsa essentia elektromos csomaggal, cd-vel, állítható magasságú vez üléssel és metálfénnyel. Nem ilyet akartunk, de amikor mentünk konkrétan megvenni az autót kiderült, hogy nincs olyan felszereltség ami nekünk kéne és nem akartunk 6 hetet várni.
Az autóról:
Meg vagyok vele elégedve. Látszik rajta, hogy nem úgy van összerakva mint egy Suzuki vagy Daewoo. A motor kellemes és a futómű is jó. A fogyasztásról annyit, hogy én eddig akármit csináltam vele 6.8-at evett. Autópálya és országút egyszer volt egy Bp-Miskolc-Sátoraljaújhel-Miskolc-Bp. 100-110 országúton 120-140 pályán. 6.85L/100km. Nekem itt pesten is ennyit eszik. Igaz kerülöm a dugókat mint a tüzet! :)
Tegnap este tankoltam a fogyasztás:6.6 Itt a jó idő! Most 7500 km van benne.
Előjött hibák:
-Az ablaktörlő csíkosan töröl, ami hidegen zavaró, de menet közben gyorsan felszárad.
-A baloldalról nekem is nyikorgott az egyik ajtó, de 1-2 napa alatt elmúlt.
- A legnagyobb hibája teljesen kikészített. Észrevettem, hogy valami ciripel a középkonzolon. Elkezdtem keresgetni, hogy mi lehet az. 2 heti vezetés közbeni keresgélés, kesztyűtartó kipakolás káromkodás után a combommal egyszer idegből belerúgtam a középkonzolba (jobbláb gázon, térd ki oldalra). ELMULT! Hah! Megvan a hely! Már csak a hibát kell megtalálni! Elkezdtem keresni arrafelé és rájöttem, hogy valahonnan a kézifék felől jön. Aztán a következő úton rájöttem, hogy a kézifék alá tett TELEFONOM ciripel!!! Azt hittem hülyét kapok! Már vissza akartam vinni a kocsit gariba, hogy nézzék meg. :)))
Na mind1. Jó tanulópénz volt. Most már tudom, hogy minden részletre figyelni kell! :)
A múlthéten elvittem egy szervízbe, hogy szeretnék olajat cserélni. Elkéri a pasi a szervizkönyvet, majd hirtelen feláll és elmegy. Nézek bután, hogy most mi van. Majd visszajön, hogy a motorszám alapján az én autóm már 2004-s modell. Van benne egy olajminőség figyelő rendszer ami majd mutatja hogyha olajat kell cserélni! Mondták, hogy nem érdemes. Én meg azt, hogy oké! Meggyőztek. :)
Na bocsi ha kicsit hosszú volt!