Az én kisfiam nem egy sírós baba és nem is fájt gyakran a hasa, de ha igen olyan üvöltés volt hogy ne még olyat:((( Elöször a narancsra gyanakodtam, amit szoptatás alatt ettem, de szerencsére gyorsan rájöttünk, hogy a tej a ludas a dologban.Kb 5 hetes kora óta nem iszom tejet! Attól fogva soha nem volt problémánk a hasfájással. Mivel sok pici szenved ettöl 3 hós korig, dokinéni nem küldött minket vizsgálatra. Én(barom) 4 hós korában tettem egy próbát, ittan egy fél igen gyenge kávét igazi tejszínnel. Nem volt sok, de a gyerekem 40 percig szó szerint üvöltött!!! Én ott bögtem vele:((
6 hó elött ettem egy szülinapi tortából egy keveset, láss csodát, semmi probléma nem volt! Következö alkalommal említettem is a dokinéninek, de mutattam a karján hajlatban pirosodás+ szárazság, gondoltam elég izzadós baba, örökmozgó, kicsíphette az izzadság. Dokinéni mondja:ohó, ez is a tejallergia. LEhet fülcimpán... KÉrdem az milyen? Olyan volt neki néha, mintha odaszáradna a fürdöhab, de nem lehet letörölni..Az is attól volt:((( Elöjegyezték gasztroenterológushoz, majd másfél hónapot vártunk rá. A jövö héten megyünk.
Tápszert(Milumill HA) majd 4 hósan kapott elöször,Én nem vagyok egy nagy tejivó, ez a kis mennyiség is elég volt egy jókora hasfájáshoz. Tejet/tejszínt csak az említettt alkalmakkor ittam.
Csak remélni tudom hogy kinövi, és nam azon kevesek közé fogunk tartozni, akinél sajnos megmarad. Csalágunkban van két lisztérzékeny emberke, igy látom mivel jár ez.
ezt "csak úgy" leírtam