csinnnKA Creative Commons License 2004.04.05 0 0 20
Na itt az alap, amire építkezhetek! A kisház felőli sáv valóban keskenyebb kicsit, mint a többi, a kertész azt mondta, hogy jó lesz a paradicsomnak, mert szélvédett, jobban fog fejlődni és kevésbé fogja megcibálni a szél. A többi 3 "ágyás" teljesen egyforma (bár ez a képről nem jön le igazán). Oda lehet vegyesen pakolászni mindenfélét a kerítés mentén pedig jönnének a kapaszkodók. (Juliska babot vettem, az futó- vagy bokorbab?) Meg vettem borsót és fincsi zöldbabot (amit nagyon szeretünk). Kicsit összevagyok zavarodva a sok szakirodalmat olvasva, mert nem tudom, hogy ezek futnak-e vagy bokornövények, de majd kitalálom. (főként ha segítetek)

Mézontófű!
Inkább csak azért gondoltam, hogy minél gazdagabb legyen a föld (ha már nem lesznek benne ilyen-olyan növényvédelmi vegyszerek).
Mellesleg ezzel a kijelentéseddel komolyan visszavetettél, mert a Bricoban a kertész srác is azt mondta, hogy ha új a föld, akkor az elég jó trágya nélkül is, másrészt, ha egy felturbózott földet tele akarok pakolni magokkal, amiből kis csírák lesznek, meg palánták, "x@rrá ég mindnek a gyökere". (igyekeztem szó szerint idézni)

UBORKA-próbavetés jó 5let, amúgy is félretettem néhány tejfölös-poharat meg kisebb műanyag cserepeket, hátha majd ilyesmihez kellenek, hát akkor használom is, kipróbálom, mennyire termékenyek az ubimagok! :-)

Ez a retek+salátavetés egy sorban annyit jelent, hogy egy retek, egy saláta?!

Egyébként ezeket milyen mélyre és milyen távolságra ülteted? (Sajnos van olyan zacsi, amin nincs se piktogram, se útmutatás ehhez.)

Bricoban vettem 10 palánta epret is, folytontermőt (kiváncsi vagyok a folytontermésére, azért illúzióim nincsenek).
Szomszédasszonyomtól anno másik lakásban szépen átjött az eper, még mi is élveztük a gyümölcsét. De azt azért nem figyeltem meg, hogy mennyire mászik szét... tanácsos körbekeríteni (valamiféle ágyásszegéllyel)?!

Roszics!
Nincs árnyékom, az egész cucc kb. végig a napon van, kivéve délután, amikor a kisház (mi tulajdonképpen fészernek használjuk, bár az előző lakó az anyósának építette, de rájött, hogy kicsi lenne) árnyékot vet rá (vagyis a kert egy részére).
Most akkor ha tűző nap van, akkor a spenótot felejtsem el? (Basszus, vettem 3 zacsit, miért is nem olvastam el figyelmesebben a hozzászólásodat!)

rferi!
FÁTYOLFÓLIA: bajban vagyok vele! Képzeld el, bármennyire is hihetetlen (volt számomra legalábbis), nem tudták sem a Bricoban, sem a Baumaxban, hogy mi az. A Bricoban nagyon vastag nylon-fóliát adtak (végül is vettem belőle 2xfél méteres csíkot, hátha ez is jó valamire, bár szerintem simán letenni a földre, szóval nagyon aláfülledne). A Baumaxban pedig mindenképpen a zöld, vékony madárhálót akarta adni a nőci, és már majdnem megvettem, amikor hozzátette: bár egyáltalán nem biztos abban, hogy ezt keresem, mert sajnos fogalma sincs, mi az a fátyolfólia! Puff neki, így persze nem vettem meg. Dughagymát meg már sehol sem lehet kapni! :-(
Úgyhogy paradicsom mellé való karó, dughagyma és fátyolfólia nélkül maradtam egyelőre.
Van esetleg ötleted, hogy hol kaphatok?! Valahol, ahol a szakeladó esetleg tudja is, hogy mi az! (ha már ugye én nem tudom)

MiSeRaBLe! :-)))
Gratulálok, az enyém még földben sincs! :-/
Na de ma menthetetlenül nekiesek, kézbeveszem végre a dolgokat, az egész napot erre szántam. Már korán megetettem a kis "zsarnokomat", úgyhogy reményeim szerint délig csöndben lesz. Úgyhogy adok magamnak 4 órát délelőtt, aztán egy nagyobb ebédidő és pihenés után ha még kell, akkor 2-3 órát délutánra is!

Hú, de szószátyár voltam már megint! :-)