Kedves petike23
A könyvet ismered vagy olvastad is?
Gondolom hogy te orvos dietetikus diplomával rendelkezel, igy megteheted hogy kézlegyintéssel elintézed a dolgot.
Ha idézek dietetikusoktól akkor megváltozik a véleményed? Nem hiszem... Ha egy diplomás mondja akkor elhiszed? Elég nagy baj...
Nézd, én kipróbáltam mindkét táplálkozási formát. Hallottam érveket ellene és mellette is. Tedd meg te is, és alkoss véleményt. Nem vagyok se dietetikus, se orvos, csak egy mezei természetgyógyász. Elolvastam amit lehetett a témáról, naponta foglalkozom emberekkel mindkét "oldalról", előadásokat tartok (várlak szeretettel). Látom és magamon is tapasztalom is a különbséget.
Túl sok olyan emberrel foglalkoztam akiről az orvosok már lemondtak, aztán valahogy mégis meggyógyultak az étrendjük megváltoztatásával (pl az saját anyám)...
A többi, előítélet és megalapozatlan, szubjektív vélemény...
Annyira meddő ez az egész. Hány topicban végigjátszottuk már ezt... A kezem leszárad a sok gépeléstől.
Üdv
Adept
Ps: A tudományos tény, hogy az emberből hiányzik a húgysavbontó enzim.
Játszani lehet a szavakkal, belekötni is lehet a helytelen fogalmazásba, de változtatsz ezzel a lényegen? Nem.
Ps: "Ha túlterheljük a szervezetünket túlzott mennyiségű savképző étel fogyasztásával (ez főként a hús és egyéb állati eredetű ételek), akkor "túl sok savas anyag rakódik le, és ezáltal a ma meglehetősen elterjedt anyagcsere-betegségek jelennek meg: a köszvény, a zsírvérűség, az elhízás és a cukorbetegség." (Dr. Volker zur Linden)"