Kedves Alice,
Te is tudod, hogy a hús, (szinte mindegy, hogy baromfi, marha, kecske, vagy disznóhús) közel optimális arányban tartalmazza az összes eszenciális aminósavat. A szervezet az elfogyasztott húst oligopeptidekké/aminósavakká lebontja, majd ezekből az építőkövekből rakja össze a saját szükséges fehérjéit. A felesleget pedig elégeti, így eneriát állít elő.
A növényekben fajonként csak néhány féle aminósav fordul elő, és az is elég rosszul felvehető formában. Azaz hiába eszel sokat egy bizonyos növényből, amiben sok az egyik fajta aminósav, hiányod lesz az összes többiből. Nagyon alaposan, és gondosan össze kellene válogatni, hogy melyik nap milyen növényeket eszel.
A gyerekeknek a fejlődéshez fehérjére van a legnagyobb szükségük (és jóval kevésbé a chipsekben, és kólában lévő cukorra), tehát a jó minőségű, nem túl zsíros hús elengedhetetlenól szükséges az egészséges szervezet felépítéséhez.
Egy felnőttnek (mondjuk 20 felett) szive joga eldönteni, hogy hogy akar élni (a társadalmi normákon belül), de igen-igen kártékony dolog egy ilyen dogmát (mint a vegetarianizmus) ráeröltetni egy gyerekre, akinek még nincs módja dönteni.
Egyébként a vegetarianizmus természetellenességét mutatja az emberi szervezet egész felépítése: a fogazat (vannak gumós rágófogaink, és harapásra/tépésre való metsző/szemfogaink), a bélrendszer (hosszabb, mint a csak húsevéssel foglalkozó ragadozóknak, de rövidebb, mint a növényevőknek), az enzimkészletünk, stb..
Az ember "úgy lett kitalálva", hogy heti 1-2-3 alkalommal húst eszik.
A tulzott húsfogyasztás ugyanúgy káros (köszvény, meszesedés), mint a vegetarianizmus.
Üdv: Petike23