rferi Creative Commons License 2004.04.02 0 0 13
A fátyolfóliát a két hosszanti szélén én kövekkel, vagy ha van hely, és elég széles fóliát kapok az ágyáshoz, akkor földdel fogatom le, de úgy, hogy előtte felemelem a fóliát, hogy laza legyen, és elférjen alatta a növény.Ahogy nő, azért még majd kell később is lazítani rajta.
A retket én -mivel elég nagy magja van- egyesével szoktam kiporciózni a vetési sorba.Simán lehet 5 centis közökben elszórni.Ezáltal az egyelést (ritkítást) megtakarítom, egy zacsiból lesz vagy ötszáz retek.Még a szomszédokat is ellátod majd vele.
Még egy tanács, amire a biogazdák felszisszennek:ha ennyire új ott minden, esetleg nem ártana egy talajfertőtlenítés, mert a férges retek és zöldhagyma rendkívül lehangoló ám!
Erre gazdaboltban kell keresni valami rövid hatóidejű szert.Az élelmezés egészségügyi időt kell nézni rajta.Két hétnél nem lehet hosszabb, mert a retek gyorsan nő, és a végén nem tudjátok enni.
Persze ez csak akkor kell, ha a talajásáskor, vagy forgatáskor sok pajort,lótetüt és egyéb férgeket találtok.A földigiliszta jó, azt ne akard kiirtani!

Akkor a magas ágyásos nyavalyákat nem küldöm el.Egyébként az áprilisiban van.
Előzmény: csinnnKA (11)