mkoteles Creative Commons License 2004.03.31 0 0 50
Kicsit OFF de ha már erre kanyarodtunk, akkor beszélek arról, hogy nekem miért jó az autó, és mit gondoljon át, az aki szerint h*lyeség és időrabló. Azokhoz szólok, akik ellenségei. A következő dolgok személyes élményim lecsapódásai a régi nehezebb időből.:
-Te még sohasem vásálotál be egy családnak úgy, hogy a cuccot tömegközlekedéssel vitted haza, miközben a kicsi gyerekeidet terelgeted ? Ülőhelyben nem is reménykedhet az ember, örül, ha nem lökik le a buszról. És hagyjuk, hogy bunkók ez emberek. Azon nem tudok segíteni.
-Elköltöztünk év közben, és nem akartam a gyerekenek megbontani az iskolévet. Így a régi helyre járnak. Autóval 10 perc, ha dugó van. Tömegközlekedés kereken 1 óra, ha minden öszzejön ! És nem ez az egyetlen eset Budapesten.
-Soha nem fagyott szét a gyereked a vonaton, amikor télen csak a külső részben volt, hely, mert belül nemcsak ülőhely, de állóhely sem volt. És soha nem vártál a rendszeresen késő vonatra félórákat a hideg peronon. Az embereket ott sem lehet megváltoztatni. Ráadásul s jegyért ők is fizettek. És ez nem egyedi eset. Ez rendszeres volt, amikor mentünk védekre a rokonokhoz.
-Volt olyan, hogy vidéki faluban lerobbant az utolsó busz. Ott kellett maradnom a szüleimnél a gyerekkel. Mivel ez még azon békebeli időkben volt, amikor vidéken a vezetékes telefon is csak keveseknek adatott meg, ezért szólni is csak úgy tudtam, hogy felhívtam a város másik végén lévő rokont, hogy ugyan szóljon már haza, miért nem megyek haza. Na ekkor de jó lett volna, egy autó vagy egy telefon :)
És még nem említettem a kényelmi szempontokat, pl. hogy a menetrendet én állítom elő, nem leszek tök kosz, stb.

Valahogy ugyanez a helyzet a gyerekmobillal. Vannak helyzetek, amikor jobb. Mondjuk azon én is megakadok, amikor csúcskategóriás mobilt látok 1-2.-osok kezében. A technikai vívmányok jók. Az más kérdés, hogy van aki ezekért dolgozik.