"Alakformázósba benéztem, de én nem tudok konditermekbe járni."
Spanci,
Te nem olvastál figyelmesen! Ne sajnáld annyira az időt, menj vissza és tényleg olvasd el az első 100 hozzászólást! Utólag nagyon fogsz örülni, hogy megtetted. De ennek a topicnak az eleje felé is találhatsz sok hasznos infót, Robzonénál jóval nőiesebb stílusban előadva ;)
Aki csak fogyni szeretne, azt nem küldi senki konditerembe. (Abban a topikban vannak, akik izmosodni szeretnének, de az más.) Sokan, akik sikeresen lefogytak, semmi mást nem csinálnak, csak futnak és/vagy szobabicikliznek, erre a célra ez a két leghasznosabb mozgásforma; de nem haszontalan a gyaloglás, szabad levegőn biciklizés, úszás és torna sem. (Utóbbinak volt, ugye, a legnagyobb szerepe Kobzoska nagy fogyásában!) De kulcskérdés, hogy egyrészt megfelelően táplálkozz mellette (=kalóriaszámolás!), másrészt eleinte pulzusmérővel kell ellenőrizned, hogy milyen intenzitással csináld. Ha mindezt komolyan veszed, már kizárólag szorgalomra + türelemre lesz szükséged.
Én 6 1/2 kilót fogytam az év eleje óta, a barátnőm ennél is többet, pedig semmi extrát nem csinálunk, csak gyaloglunk (majdnem mindennap), mértékletesebben eszünk (most már nem is kívánok többet) + zöld teát iszunk egész nap. Ezzel már feleúton vagyok a "versenysúlyom" felé! (Ami nem tartozik a tárgyhoz, viszont igen jó vele dicsekedni :)