bodor.adam Creative Commons License 2004.03.30 0 0 466
Sziasztok!

Bocs hogy csak késve válaszoltam, de Német-o.ban
voltam az ADFC (Német Kerékpáros Klub) meghívására, az éves fórumon. Az egyik téma ott is akerékpározás az erdőben volt, majd elmesélem a legújabb helyzetet náluk.
A petícióba csak picit piszkáltam még bele, szerintem ez legyen a végső szöveg:
"Hívjuk fel a törvényhozók figyelmét és ezzel együtt kezdeményezzünk törvénymódosítást annak érdekében, hogy Magyarország erdeiben a kerékpározás csak ott legyen tiltott, ahol a természeti értékek védelme, a gyalogos turizmus ezt nem engedi meg, illetve ahol az erdőgazdálkodó (kizárólag a munkák idejére) ideiglenes korlátozást rendel el. Az erdőtörvény egyúttal deklarálja, hogy a kerékpározók az utakat csak saját felelősségre használják, az esetlegesen bekövetkező a terület gazdáját felelősség nem terheli (kivéve ha a szándékosság bizonyítható)".
Szerintem a Netre hosszabb szöveg nem kell.

Válaszok:
Igen nem írtad tételsen hogy a fokozottan védetten szabad tekerni, de ha azt írod hogy mindenhol szabad az erdőterületen akkor az a fokozottan védettre is vonatkozik.
Van olyan turistaút amely fokozottan védett területen halad át (nem is kevés). Ha személyesen találkoznánk megmutatnám nektek a Pilis térképén mennyi fokozottan védett terület van, van pl. egy olyan összefüggő tömb Visegrád - Pilisszentlászló, Szentendre között amin nincs is átjárás. Ezért tételesen azt sem írnám le hogy minden fokozottan védett területen tilos (ez pl itt visszalépés lenne mert legalább már a Pap-réten áthaladó aszfaltutakat engedélyezte a Nemzeti Park), csak azt mondanám, hogy atermészetvédelmi hatóság megtilthatja ott is.
Egyetértek veled az útkijölés technikájában az arra vonatkozó részben ajánlott kerékpáros útvonalnak nevezzük.

Előzmény: Resuah (463)