Ez igaz az üdülőprogramokra. Mi is így voltunk Tunéziában, Rodoszon, Korzikán, Mallorcán, a Costa Bravan, Isztambulban, Cipruson. Ha csillagtúraszerűen a környék bejárható, max. 1-2 éjszakát máshol töltesz, akkor szerintem tök jó, mert a charternél olcsóbb nincs. (Korzikára mondjuk saját kocsinkkal mentünk de a szállás + kompjegy olcsóbb volt, mintha magunk kerestünk volna.)
De nem igaz ez a körutazásokra, azoknak az ára mindjárt a csillagos égben van. És általában beszerveznek valami buszon vagy vonaton töltött éjszakát, na abból én nem kérek. Lehet, hogy hülyeség, de én ragaszkodom a rendes ágyhoz saját, külön fürdőszobával minden éjszaka. Az utazás fárasztó dolog, a rengeteg látnivaló, állandóan mozgásban van az ember, más a klíma, mások az ételek, a környezet, minden, szerintem ehhez fontos, hogy jól kipihenje magát az ember. Egy iylen északa a vonton a következő 2-3 napot is tönkreteheti akár, olyan törődött lesz az ember.
Igen, most Jordánia félelmetesen olcsó. Nagyon de nagyon birizgálja a csőrömet :))