Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1672
Ja, ezt én is tudom, de: épp a csavarhúzós konverteres (modulátoros) videók tunak olyan többszörös oldalsávokat és tükörcsatornákat (le és fel egyaránt) produkálni, amik teljesen váratlan helyeken is vételi zavarként látszanak (sokszor csak én látom, de ez is elég).

De az elosztó is számít: én anno évekig esküdtem a csavaros bekötésű (pl. Hirschman) koax osztókra. Az F-csatis 95,- Ft-os (!) Sini-ASWO-s eloszóm eg ypillanat alatt 10-30dB jel-zaj viszony javulást okozott, utána jöttek sorra a koax pipák és egyenesek akár aljzatok akár dugók voltak. Ma már (ugyan nem UPC, de EMKTV! ;-D) én jelzem a főmérnöknek, ha gond van! -D

Persze vannak területek, ahol a vonali erősítők egyszerűen megmakacsoják magukat - és olyan alacsony szintű tudással megáldott "szakemberek" mérenk 2-3 milliós berendezéssel, hogy a könnyem csorog! (És azt "meri" mondani nekem, hogy az a műszer CSAK arra jó HEHE!).. ráadásul elég egyetlen "hülye" aki sk megbütyköli saját hálózatát és a kétirányúság miatt (KábelNet) már haza is tudja vágni az egész utcát/házat!

Üdv!

Maus Robi
mm

Előzmény: asdf_ (1658)