Törölt nick Creative Commons License 2004.03.29 0 0 1281
Kedves Kikezdi!
Szerintem van segítő szándék abban, hogy valaki elmondja, hogy mi a hátránya a tápszernek az anyatejjel szemben, egyszerűen azért, hogy ha nem tudod és van választási lehetőséged, ezzel a tudattal próbálj meg megtenni mindent az anyatejért.
Szvsz szomorú ami ebben a topicban zajlik. A te viselkedésedet azonban megértem és átérzem, én is éreztem hasonlót. Szerencsére túl avygok rajat:))
idike nem írt le semmi olyasmit amivel nem értenék egyet. Az, hogy a nők 99%-a tudna szoptatni, sajnos igaz. Az, hogy olyan sokan vagyunk ma akiknek ez mégsem megy, annak ezer oka van, ami a jelenlegi életmódunkban (nem egyéni hanem társadalmi szinten használom a szót) keresendő (szerintem)
Szomorú, hogy a mi anyáink, nagyanyáink bizony csak pár hétig lehettek otthon a gyerekükkel, aztán menniük kellett építeni a nemzeti jólétet, emiatt nem tudnak nekünk ma segíteni. A helyettük "kitalált" csecsemősnővérek, védőnők közt pedig az igazán használható és segítőkész ritka mint a fehér holló.
Régen (igazán régen) ez egy teljesen természetes dolog volt, az anyák szoptattak, volt körülöttük egy halom nagymamma, nagynéni, idősebb testvér aki segített ha kellett, akinek volt teje ha kellett és aki vigyázott a gyerekre ha az anyának el kellett mennie dolgozni. minden természetsen, ösztönból ment. MA nekünk nem tudnak segíteni az anyáink, mert jobbára dolgoznak, jobbára pedig őket is gyönyörűen magukra hagyták.
Sajnos a pasa által a kórházi viszonyokról leírtak szerintem egyáltalán nem állnak messze a valóságtól. És nem hiszem, hogy csak azért látja így mert a felesége túlérzékeny. Az, hogy valaki igényes és a kórházban is elvárja, hogy felnőttnek és embernek nézzék/kezeljék az nem túlérzékenység. (És én személy szerint leszarom, hogy milyne helyzetben vannak a kórházak, én, aki évekig fizettem a szülésem előtt a TB járulékot, joggal várom el, hogy azok az emberk, akik ezért fizetést kapnak normálisan ellássanak emngem!)
Épp ezért vagyunk nagyon sokan akik úgy jövünk haza a kórházból, hogy a gyerekienk nem tudnak szopni, esetleg már ott elindítjuk őket egy rossz beidegződés útján, el se indult a tejünk, csomós a mellünk és fogalmunk sincs hogy kell kimasszírozni, stb. Ennek persze az a következménye, hogy végül fel kell adnunk a szoptatást, mert nem megy, mert nincs aki segítsen abbah ,hogy is kéne csinálni, hogy menjen. És ettől persze csalódottak vagyunk... De ez nem jelenti azt, hogy nem tudtunk volna szoptatni, szóval az a 99% szerintem is helyes.
Nem tudom, hogy állsz most a babádal ezügyben. Ha már ott tartotok, hogy sír amikor szopnia kéne akkor nincs kizárva, hogy egyszerűen az rögzült benne, hogy hiába szívja, nem jön, ő pedig éhes (nekem az egyik kisfiamnál ez volt a helyzet. A végén -amikor abbahagytam a szotatást, épp emiatt- már elég volt ha meglátta a mellemet és üvöltött. Pedig ő tudott -volna-szopni. A másik kisfiamnak meg úgy ahogy volt hiányzotta a szopóreflexe amin én bimbóvédővel próbáltam segíteni, de ezt már leírtam itt, biztos olvastad)
Sajnos ez egy nehéz ügy, én végül úgy döntöttem, hogy nem kínzom tovább a gyerkeket és abbahagytam a szoptatást és csak fejtem, mert az anyatejet fontosank tartottam és tarom. Ha ezt a megoldást választod, írd meg, ha gondolod, hogy hogyna fejsz, mert nagyon ritka, hogy valaki ilyen kicsi mennyiséget tudjon csak kifejni, a rendszeres fejésnek teljesen sajátos technikái vannak, szívesen megírom neked, hogy nálam mi vált be, hátha segít (mert ugye közel sem biztos!)
Ha még nem adod fel (én inkább erre bíztatnálak) akkor kisujj szvsz baromi jókat ír. Vagy írj ibolynak. Én amikor személyesen, a saját problémámról beszéltem vele, nagyon segítőkész volt és értelmes, használható tanácsokat adott.
Én is úgy látom, hogy minden kiakadásod ellenére nem adod fel és ez szerintem is nagyon fontos!
Az anyatej tényleg sokkal jobb mint a tápszer. És az természetes, hogy ez nem azt jelenti, hogy a táposzer rossz. (nekem is kevés volt a tejem mindig, kellett a tápszers pótlás nagyon hamar) Viszont azt tudd, hogy az is igaz, hogy a szoptatott babák bizonyos mutatói tényleg jobbak amint a tápszereseké. Ez természetsen nem azt jelenti, hogy aza anytejes tápláláson múlna egy gyerek intelligenciája, ezt nem is írta itt senki. Sőt az is butaság, hogy az anyatejesek nem lesznek betegek.Ez egy vicc, ilyet értelmes ember soha le nem írt. Egyszerűen arról van szó, hogy az anyatej egy összetvő mindabból ami befolyásolhatja egy gyerek későbbi fejlődését, képességeit. Ha rajtad múlik, add meg neki ezt az összetevőt is. Ha nem rajtad múlik, akkor majd megadod a többit, nincs itt semmi gáz, természetesen mindent a végeredmény igazol:)
Ha úgy döntesz, hogy a fejést választod (kívánom, hogy erre ne kerüljön sor) kérlek magánban írj nekem, mert a topic további össznépi idike utálatában nem szeretnék részt venni. AMiket leírt azok ugyanis szerintem helytállóak. Természetesen ha valaki hozzászólásában _keresem_ a rosszindulatot, meg is fogom találni. És itt ez történik, szerintem viszont ez a téma sokkal fontosabb annál, hogy szélyeskedésekkel belerondítsunk. (Az, hogy nekem ő személyesen a barátom, az ez esetben nem számít, ugyanis ezer dolgoban nem értünk egyet. Az, hogy az életben az egyik legempatikusabb, legnagyszerűbb ember akit valahi ismertem az az én külön bónuszom és egyáltalán nem érzem szükségét, hogy más is így gondolja:)))Nem azért értek egyet azzal amit ír mert a barátom, hanme mert egyteértek és kész:)
szia, gyümi
Előzmény: kikezdki (1268)